Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τρόποι πίεσης πρός την περιφέρεια για τα σκουπίδια.

Σχετικά με την σημερινή κινητοποίηση στο Μεγαλοβούνι εκτός από την δημοσιότητα που προσφέρει και είναι αρνητική για την Ερμιονίδα λόγω της εποχής υπάρχουν και άλλα μέσα για την άσκηση πίεσης στην κεντρική Κυβέρνηση και στην περιφέρεια.
α)Αίτημα των εμπορικών Συλλόγων της επαρχίας πρός την περιφέρεια να τους υποδείξει χώρο που μπορούν να μεαφέρουν τα σκουπίδια απο τις δραστηρότητες τους σύμφωνα με τον Εθνικό και Χωροταξικό σχεδιασμό.Ο χώρος αυτός δεν μπορεί να είναι 500 χιλιομετρα μακριά.Σε περίπτωση που που η περιφέρεια δεν δώσει σαφή και ρεαλιστική απάντηση) οι επιχειρήσεις μπορουν να ζητήσουν μαζικές αποζημιώσεις από καθε υπεύθυνο .
β)Αίτημα των Δήμων πρός την Νομαρχία για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης για λόγους προστασίας της υγείας των κατοίκων της περιοχής (χρειάονται λίγες μέρες) .Στην περίπτωση αυτή επεμβαίνει ο Εισαγγελέας και απαιτεί άμεση λύση.
γ)Ζήτηση για διώξη του περιφερειάρχη για κακοδιοίκηση και σπατάλη δημοσίου χρήματος για τα χρήματα του Δεματοποιητή.
δ) μαζικά διαβήματα πολιτών στον Συνήγορο του Πολίτη για μη παροχή μηχανισμου αποκομισής απορριμάτων.


Γενικά ζούμε σε μια εξελιγμένη Δημοκρατία που έχει πολλές διεξόδους για τους πολίτες της.Το κλείσιμο δρόμων πρέπει να γίνεται όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα νόμιμα μέσα.
Μου κάνει εντύπωση πάντως η ανυπαρξία της Νομαρχίας και η σιωπή του Δήμου Ερμιόνης
του κατά τα αλλα λαλίστατου Υφυπουργου κ.Μανιάτη και η αμηχανία της Νομαρχίας και του ΦΟΣΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου