Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ομαδική επιδρομή κακοποιών στούς Φουρνους.

Επιδρομή ληστών στους Φούρνους χτές το βράδυ ..Δυο σπίτια  με τους ενοίκους μέσα να κοιμούνται Με  λεία ένα αυτοκίνητο και άλλα πράγματα αξίας.
Ευτυχώς που ένας κάτοικος του χωριού ειδοποιημένος απο τα σκυλιά αναψε τα φώτα του σπιτιού
του και σταμάτησε η επιδρομή γιατι πιθανώς να πήγαιναν και σε άλλα σπίτια.
Το πρόβλημα ασφαλείας  οξύνεται  συνέχεια και πιστεύω η πολιτεία πρέπει να βρεί ένα τρόπο αντίδρασης ώστε να μην καταλήξουμε σε  επιδρομές κακοποιών που στην ουσία θα καταλαμβάνουν αστικές περιοχές.αφού γνωρίζουν ότι οι ενισχύσεις απο το Ναυπλιο μπορεί να χρειασθούν και 2 ώρες..
Η μικρή αστυνομική δύναμη του ΑΤ Κρανιδίου προσπαθεί να ανταποκριθεί αλλά δεν έχει το προσωπικό και τα μέσα ώστε να παρέχει ουσιαστική αστυνόμευση σε μια περιοχή που ξεκινά απο το Ράδο  μέχρι το Πλέπι.
Επίσης το γεγονός ότι οι κακοποιοί συχνά είναι βαριά οπλισμένοι με πολεμικά  όπλα και η αντιμετώπιση τους στην ουσία δεν μπορεί να γίνει με το καθημερινό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο κινδυνεύει να αποδεκατιστεί στην κυριολεξία  αν έρθει σε έπαφή μαζί τους
κάνει επιτακτική την ανάγκη για μόνιμη παρουσία κλιμακίου της ΟΠΚΕ  στην περιοχή ώστε να είναι δυνατή η αντίδραση σε τετοιές απειλές.

Γενικά ο Νόμος Αργολίδος όπως τονίζουν και οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ  έχει τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε διαθεσιμότητα μέσων.
Το Υπουργείο έχει ρίξει το βαρος στα μεγάλα αστικά  κέντρα όπου διατηρεί
δυσανάλογα μεγάλη κατασταλτική δύναμη  για την αντιμετώπιση κοινωνικών δράσεων
νόμιμων και μη που στην διόγκωση τους έχει μεγάλη ευθύνη  και το ίδιο.

Ετσι η επαρχια έχει μείνει στο έλεος των κακοποιών  που ανήκουν σε οργανωμένες εγκληματικές  ομαδες που αφήνουν τα αστικά κέντρα  όπου συναντούν εντατική αστυνόμευση και  'μετακομίζουν στην αφύλακτη επαρχία...
Τα πράγματα πάντως θα χειροτερέψουν ανάλογα με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

****Η αναφορά μου στην ανάγκη ύπαρξης μόνιμου κλιμακίου της ΟΠΚΕ στην περιοχή
θα είναι μια λογική επιλογή απο την ΕΛΑΣ όχι για την δημιουργία ενός αστυνομικού κράτους
σε βάρος των προσωπικών διακαιωμάτων των πολιτών αλλά για την δυνατότητα ανταπόκρισης του ΑΤ Κρανιδίου σε απειλές εναντίον των πολιτών απο άτομα που υπερβαίνουν τον ποινικό  νόμο . 
Μην μπερδεύουμε πράγματα μεταξύ τους εκτός αν δεν μας νοιάζει να δουμε  θύματα .είτε βρίκονται
στη πλευρά της αστυνομίας είτε στην πλευρά των πολιτών.
Πάντως είναι θέμα για ενδιαφέρον διάλογο..:)
Θ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου