Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Νέα αρχή για τον νέο Δήμο Ερμιονίδος

Ο Δήμος της Ερμιονίδος  κάνει τα πρώτα του βήματα ...Η δημοτική του αρχή που εκλέξαμε όλοι 
οι πολιτες  του Δήμου μας  έχει την κύρια ευθύνη να δημιουργήσει ένα  αποδεκτό πλαίσιο ζωής  στην περιοχή μας.Και συμπεριλαμβάνετε και η πλειοψηφεία και η μειοψηφεία ο καθένας με τον ρόλο του βέβαια..
Οι προκλήσεις είναι πολλές τόσο λόγω των νέων δυνατοτήτων που παρέχει  το νέο θεσμικό πλαίσιο 
αλλά και λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της  χώρας.
Πρέπει να ανακαλύψουμε την συναίνεση,την ταπεινότητα  και την συνεργασία για να βγούμε απέναντι χωρίς δυασανάλογες απώλειες στην κοινωνική μας συνοχή.
Ολοι οι πολίτες έχουμε κοινωνική ευθύνη παράλληλα με τις προσωπικές μας δραστηριότητες και επιδιώξεις.Με τις σημερινές συνθήκες αυτό είναι περισσοτερο απαραίτητο απο ποτέ.
Η περιοχή έχει πολύ σοβαρά κοινωνικά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα αν δεν  κινητοποιηθούμε άμεσα θα δούμε αύξηση της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας.
 Εχουμε  μερικές χιλιάδες  παράνομους μετανάστες οι οποιοι  χωρίς δουλειά πλέον  κινουνται στα όρια της επιβίωσης,Χωρίς ιατρική περιθάλψη ,χωρίς εξασφαλισμένο τουλαχιστον το γεύμα της ημέρας είναι  αναπόφευκτο να  εξασφαλίσουν  την επιβίωση τους με άλλους τρόπους..
Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί ένας μηχανισμος βοήθειας σε αυτούς τους ανθρώπους 
ωστε να καταγραφούν ,να έχουν μια αρχική ιατρική βοήθεια ,και να πάρουν μια κάρτα κοινωνικής βοήθειας.Θα μου πείτε  ότι είναι δικό τους πρόβλημα  αλλά  όταν φέτος μας μάζευαν  και μαζεύουν τις ελιές με 20 ευρώ δεν  είπαμε και δεν λέμε ότι είναι αναπιθύμητοι και δεν θα τους πάρουμε παράνομα στην δουλειά μας.
Η στοιχειώδης διατροφή ενό ςανθρώπου δεν στοιχίζει πάνω απο 4 ευρώ την ημέρα .Με ένα ευρώ την ημέρα δημιουργούμε ένα αξιοπρέπες κοινωνικό σύστημα που θα καλύψει και τους δικούςμας νεόπτωχους που θα ακολουθήσουν  .Ο εθελοντιός κορμός υπάρχει ,μπορούμε να συνδεθουμε με κάποιο απο τα μεγάλα δίκτυα της Αθήνας  και να προχωρήσει η διαδικασία  χωρίς πολλά πολλά λόγια.
Επίσης μπορουν οι γιατροί του ΚΥ και οι ιδιώτες γιατροί να σχηματίσουν μια ομάδα που θα εξετάσει όλους αυτους τους ανθρώπους αφιλοκερδώς.
  
Πολλοί απο εμας είναι εξοργισμένοι με τις οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας που με δραματικό τρόπο  πλήττουν όλους μας.Και πολλοί απο εμας διακιολογήμενα δεν θελούν να ακούν τίποτα σχετικά με  προσφορά..Ομως στα δύσκολα φαίνεται η ποιότητα μας και η μαγγιά μας..
Για σκεφτείται το .......
Θ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου