Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αρνητική Γνωμοδότηση απο το Τοπικό Συμβούλιο Ερμιόνης Για τα Αδρανή στην Δάρδιζα.

Θετικό..Οχι γιατί έχει καποιος κάτι με την συγκεκριμένη εταιρεία αλλά η πρόταση απο την αρχήείχε  μια δόση παραλογισμού..Ενα άλλο στοιχείο (για την επιμονή στην συγκεκριμένη θέση ) είναι  ότι για μαζική διάθεση αδρανών είναι η ύπαρξη μεγάλου χώρου αποθήκευσης(τον οποίο εχει αποκτήσει η Εταιρεία)  υλικών ώστε η φόρτωση των πλοίων να γίνεται γρήγορα κατευθειaν απο το stock ώστε το πλοίο να μην καθυστερεί περιμενοντας τα φορτηγά. να πηγαινοέρχονται .Μην ξεχνάμε ότι η παραλία αυτή έχει εξασφαλισμένη ελεύθερη προσβασιμότητα λόγω του δρόμου σε μια εποχή που η ταση είναι να κλείνονται τα πάντα ...Δεν είναι δλδ το μόνο επιχείρημα η πιθανη απαξίωση των  προσωπικών επενδύσεων των κατοίκων,αλλά και άλλα στοιχεία που πρέπει να ενδιαφέρουν όλο τον κόσμο....Πάντως πρέπει η δημοτική αρχή να εξασφαλίσει πύλη εξόδου στην συγκεκριμένη επιχείρηση εξασφαλίζοντας βέβαια την τήρηση των περιβαλλοντικής νομοθεσίας  εξασφαλίζοντας βέβαια ανταποδοτικά οφέλη ...
Εκτός αν ορίσει με σαφήνεια στην επιχειρηση ότι η άδεια του Λατομείου (μπορεί  να ζήτησει και τροποποίηση δυναμικότητας για διαφορους λόγους ) ,ισχύει μονο για κάλυψη της τοπικής κατανάλωσης ώστε να ξέρει και αυτή τι πρέπει να κάνει .

Θ.Δ

 Πηγή:Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιονης
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε, όχι μόνο από την Ερμιόνη αλλά και από τη γύρω περιοχή, στην συνεδρίαση του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης, σχετικά με το υπόμνημα του συλλόγου "Αχλαδίτσα" ενάντια στα σχέδια του Ομίλου Τσοκανή.

Ο Όμιλος εκπροσωπήθηκε από δυο κυρίες που προσπάθησαν να υπερασπισθούν τις θέσεις του, ανεπιτυχώς..

Τα επιχειρήματα τους καταρρίφθηκαν από τον κο Γκότση, δικηγόρο και εκπρόσωπο του συλλόγου.

Μαχητικά ο κόσμος με μπροστάρηδες τους ψαράδες, που υπερασπίσθηκαν την θάλασσά μας και τον μόχθο τους, απαίτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να προστατέψει την περιοχή.

Οι πολίτες με την συμμετοχή τους δυναμικά ζήτησαν μια ξεκάθαρη θέση.

Η απόφαση ομόφωνα από τους Δημοτικούς Συμβούλους , ήταν ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια του κου Τσοκανή που υποβαθμίζουν μια τουριστική περιοχή και βλάπτουν το οικοσύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου