Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κουκουλόπουλος σε δημάρχους Πελοποννήσου: Μην περιμένετε λύση για τα σκουπίδια την επόμενη διετία

http://www.eleftheriaonline.g
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 13-3-2012, στην Αθήνα,  η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλου και αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Πελοποννήσου την οποία αποτελούσαν οι κ.κ.: Νίκας Παναγιώτης Πρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Καλαμάτας, Καμπόσος Δημήτριος, Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών, Σμυρνιώτης Ιωάννης, Γραμματέας της ΠΕΔ, Δήμαρχος Τρίπολης, Αργειτάκος Σταύρος, Μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ, Δήμαρχος Σπάρτης, Πνευματικός Αλέξανδρος, Δήμαρχος Κορινθίων και Καμιζής Δημήτριος Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι  για τα  προσεχή δύο με τρία χρόνια δεν πρόκειται να υπάρξει οριστική λύση στο μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.   

Επίσης, άμεσα θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέων Δ.Σ.  στους υφιστάμενους Νομαρχιακούς ΦοΔΣΑ, γιατί  επιβάλλεται αιρετοί να παραδώσουν στον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ.

Ο νόμος για τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις 15-3-2012 και θα είναι αμιγής με τη συμμετοχή στο Δ.Σ. μόνο εκπροσώπων των Δήμων. Ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ θα έχει την ευθύνη διαχείρισης των απορριμμάτων και της εφαρμογής του ΠΕΣΔΑ.

Επίσης, τονίστηκε ότι ο διαγωνισμός της Περιφέρειας στηρίζεται στη νομιμότητα, όμως τα ζητήματα εφαρμογής και επιλογών ανήκουν στο ΦοΔΣΑ, στους Δήμους και στα Δημοτικά Συμβούλια.

Νομαρχιακοί ΦοΔΣΑ

Η ΠΕΔ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να γίνουν το συντομότερο δυνατόν οι εκλογές για τους Νομαρχιακούς (μεταβατικούς) ΦοΔΣΑ και σύντομα θα σταλεί η σχετική οδηγία.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου
Παναγιώτης Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου