Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

H μεγάλη μάχη του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου

Ηταν μιά μετωπική σύγκρουση  όπως αναμενόταν . Η σύλληψη και η παραπομπη σ ε δίκη του διαχειριστή της ΔΕΣΦΑΚ  ήταν η αναμενόμενη αφορμή.Η παρούσα δημοτική αρχή είναι γεγονός ότι απώλεσε το λεγόμενο "ηθικό πλεονέκτημα"  απέναντι στην τοπική κοινωνία άσχετα αν αυτό οφείλεται σε μια προσωπική αστοχία ενός μέλους της ΠΠΣΕ .
Πάντως έλλειψε μια ξεκάθαρη συγνώμη  για το θέμα της σύλληψης και μια ξεκάθαρης αποδοκιμασίας του γεγονότος.
Φυσικά ούτε η αντιπολίτευση  κέρδισε απο την χθεσινή μετωπική σύγκρουση καθώς όπως φαίνεται θα χρειαστούν αρκετοί εισαγγελείς και δικηγόροι να ερευνήσουν όλο το φάσμα των χειρισμών των δύο παρατάξεων που διαδοχικά κυβέρνησαν  την Ερμιονίδα τα τελευταία 15 χρόνια .

Στην ουσία αποδεικνύεται ότι τα τελευταία δέκα χρόνια στην περιοχή μας είχαμε έναν άτυπο σκληρό πόλεμο των δύο πόλων ,με συνεχείς υπονομεύσεις με σκοπό την αναρίχησση στην εξουσία του τόπου μας .
Απίστευτοι ρεβανσισμοί ,ίντριγκες που πιθανόν να οδηγήσουν στα δικαστήρια δεκάδες στελέχη των δύο παρατάξεων (αναμεσά τους και ανθρώπους που   συμμετείχαν τους στην διαδικασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με το σωστό σκεπτικό) .
Φυσικά η μεγάλη χαμένη είναι η Ερμιονίδα. όπως χαμένη έιναι και η χώρα μας απο αντίστοιχες πολιτικές και αντιλήψεις περί πως πρέπει οι αιρετοί να χρησιμοποιούν την τιμητική εντολή των πολιτών
να αναλάβουν στα πλαίσια του συντάγματος την συλλογική ευθύνη μια χώρας η μιας επαρχίας.
  Φυσικά  κανείς μας δεν είναι ο τέλειος πολίτης για να έχουμε την απαίτηση οι αιρετοί μα ς να είναι χωρίς ψεγάδια.Οπότε η ευθύνη για την πορεία της περιοχής μας μας βαρύνει όλους...
Μας αρέσει δεν μας αρέσει είναι οι επιλογές μας...


"Ι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου