Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ «ΕΛΙΑΣ» ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αργολίδας σε συνεργασία με το ευρωψηφοδέλτιο της ΕΛΙΑΣ, τη Μ. Δευτέρα οργάνωσε εκδήλωση στην οποία παρουσίασαν τις θέσεις τους οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Τσολακίδης και ο συντοπίτης μας Παύλος Χρηστίδης, Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη τοποθέτησή του ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αργολίδας Λουκάς Κούρος, ο οποίος επισήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, την τιτάνια προσπάθεια και τις δυσανάλογες ευθύνες που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ για τη σωτηρία της, καθώς και την υπεύθυνη στάση που οφείλουν να κρατήσουν οι φίλοι της Δημοκρατικής Παράταξης στις ευρωεκλογές της 25ης του Μάη για να αποφευχθούν πισωγυρίσματα.
Στη συνέχεια ο υπουργός Π.Ε.Κ.Α και βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα αποτελέσματα που είναι πλέον ορατά χάρη στην υπεύθυνη στάση που αταλάντευτα κράτησε το ΠΑΣΟΚ, όταν τόσο η συντηρητική
παράταξη όσο και η αριστερά συγκροτούσαν αντιμνημονιακό μέτωπο επενδύοντας το κομματικό τους όφελος στην άτακτη χρεοκοπία και στην καταστροφή της πατρίδας μας. Η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ είναι η απόδειξη της υπεύθυνής μας στάσης ως ΠΑΣΟΚ όταν η ΝΔ εξήγγελλε τα «ΖΑΠΠΕΙΑ» και αναγκάστηκε σε άτακτη αναστροφή όταν έγινε κυβέρνηση.
Στη συνέχεια οι τρεις παρευρισκόμενοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΕΛΙΑΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ανέπτυξαν τις θέσεις του συμμαχικού ευρωψηφοδελτίου.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η αλλαγή του εκλογικού συστήματος «ώστε να συνδυάζεται η ανάγκη της αναλογικής εκπροσώπησης με την εξασφάλιση της κυβερνητικής σταθερότητας», καθώς επίσης και η ενίσχυση του θεσμικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και η αποσύνδεση της εκλογής του από τη διάλυση της Βουλής. Επιπλέον, θέσεις της Ελιάς είναι η αναβάθμιση του κράτους δικαίου, η θωράκιση του κοινωνικού κράτους, η κατοχύρωση της αξιοκρατίας στην πρόσληψη και την εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων και η ενίσχυση της λειτουργίας και της αξιοπιστίας της Δικαιοσύνης με επιλογή των κορυφαίων θέσεων στο δικαστικό σώμα από τη Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία. Ακόμα, να τροποποιηθεί ριζικά ο νόμος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων με δραστικό περιορισμό της κρατικής ενίσχυσης, να εναρμονισθεί το καθεστώς της ποινικής ευθύνης των υπουργών με τα ευρωπαϊκά στάνταρντς και να ασκείται ουσιαστικός έλεγχος στο «πόθεν έσχες» πολιτικών δικαστικών, αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστών, διαμορφωτών της κοινής γνώμης, στο πλαίσιο της πλήρους διαφάνειας στο δημόσιο βίο.
Η οικοδόμηση ενός νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου βασισμένου στη συνεργασία του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα και στόχο μια νέα πορεία βιώσιμη ανάπτυξης, αποτελεί την κεντρική θέση της ενότητας που αφορά στην «οικονομία, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Η εξασφάλιση ενός νέου προτύπου διαχείρισης της οικονομίας χωρίς ελλείμματα, η ανάκτηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και η βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος χωρίς γραφειοκρατία και με καθιέρωση σταθερού πλαισίου για μια δεκαετία ως προς τους φόρους και τις εισφορές, δίκαιο φορολογικό σύστημα και τη διαμόρφωση ισχυρών κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Ακόμα, αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού προβλήματος της ανάπτυξης που είναι η προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και επιδίωξη μιας νέας Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας που θα διασφαλίζει την ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.
Η δημιουργία εθνικού συστήματος κοινωνικής φροντίδας, που προϋποθέτει αναπροσανατολισμό πόρων και των δομών του κοινωνικού κράτος και αξιοποίηση νέων πόρων από το πρωτογενές πλεόνασμα. Επίσης, οι θέσεις για θεσμοθέτηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με μηνιαία ενίσχυση για κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει συνθήκες απόλυτης φτώχειας και η εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής κάλυψης στους ανέργους και πρώην ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό ημερών ασφάλισης καθώς και στους χρονίως πάσχοντες που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Ακόμα, παρεμβάσεις για ανακούφιση ανέργων, χορήγηση ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας χωρίς ηλικιακό όριο εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που σχετίζονται με τα εισοδηματικά κριτήρια. Στήριξη νέων ανέργων με σκοπό τη δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και τη στροφή προς τον πρωτογενή τομέα. Καθιέρωση του θεσμού της κοινωνικής επιταγής για άτομα που έχει απόλυτη ανάγκη με εισοδηματικά κριτήρια. Μέριμνα για τους άστεγους, λειτουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης και μεταρρύθμιση του ΟΑΕΔ και καθιέρωση υποχρεωτικής πρώτης ευκαιρίας για είσοδο στην αγορά εργασίας.
Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της Ευρώπης μέσω έμφασης στα κοινωνικά δικαιώματα και όχι μόνο στις οικονομικές ελευθερίες. Κεντρική θέση αποτελεί η εγκατάλειψη της πολιτικής της λιτότητας και στροφή προς την πολιτική της ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, χρειάζεται ένα Νέο Σύμφωνο για τα κράτη της ευρωζώνης που έχει πληγεί από την κρίση και που θα περιλαμβάνει α) Σύμφωνο Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Επενδύσεων, β) ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και γ) Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εγγύησης Επενδύσεων. Επιπλέον, να καταστεί η ΟΝΕ γνήσια οικονομική και όχι απλώς νομισματική ένωση, με την τραπεζική, δημοσιονομική και οικονομική ενοποίηση της ευρωζώνης. Σε αυτή την ενότητα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι θέσεις για καταπολέμηση της φορολογικής απάτης με επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Επίσης, η κατοχύρωση της Ευρώπης της διαφορετικότητας και της πολυμορφίας, εξασφάλιση της ισότητας των φύλων και κατάργηση της τρόικας με ανάληψη του ρόλου της από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο σημείο που αναφέρθηκε ότι για την κρίση δεν ευθύνεται το μνημόνιο, αλλά ήταν μια κρίση του ευρώ την οποία διαχειρίστηκε η ΝΔ ως κυβέρνηση, 2004-2009, με λανθασμένο παλαιοκομματικό τρόπο, αυξάνοντας αλόγιστα τις δημόσιες δαπάνες εκτοξεύοντας τα ελλείμματα στο 16% του ΑΕΠ και εγκαταλείποντας την διακυβέρνηση ως «Πόντιος Πιλάτος» νίπτουσα τας χείρας της, σαν μην ήταν αυτή η βασική υπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία περιέπεσε η χώρα, αρνούμενη να συνδράμει τη νεοσύστατη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τη χώρα, αποδεικνύοντας την πολιτική της ανευθυνότητα και τον κομματικό της καιροσκοπισμό. Η δε αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερα χρόνια τώρα, αδυνατεί να κατανοήσει την κρισιμότητα και μέσα από έναν πρωτοφανή λαϊκισμό υπόσχεται τα πάντα, χωρίς να καταφέρνει να αρθρώσει τελικά σταθερή πολιτική θέση και άποψη για τα κρίσιμα ζητήματα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στο ευρώ, Σε μια αποστροφή της ομιλίας του αναφέρθηκε και στο νεόκοπο κατασκεύασμα συγκεκριμένων συμφερόντων που παρουσιάζει δημοσκοπική άνθηση χωρίς να προτείνει τίποτα και λέγεται ΠΟΤΑΜΙ.
Χρέος όλων των πατριωτών του κεντροαριστερού χώρου και της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης είναι να στείλουν ΗΧΗΡΟ μήνυμα στήριξης του ευρωψηφοδελτίου της ΕΛΙΑΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ και να υποδεχτούν και τα άλλα κλιμάκια υποψηφίων ευρωβουλευτών μας που θα επισκεφτούν προσεχώς την Αργολίδα.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου