Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ας προσεχθεί.


 
 
Ας διαβαστεί με προσοχή και το κείμενο του κυρίου Κούτρα των τοπικών Ριζοσπαστών. Ξίνισε σε πολλούς "η κάθοδο των μυρίων" στις δημοτικές εκλογές, μόνο και μόνο, γιατί δεν καναλιάζονται κομματικά και δεν καθοδηγούνται. Μέχρι να πάρουν και την προσωνυμία "καλά παιδιά", γιατί δεν "παρουσιάζουν όπλα" όταν η σταλινική ντουντούκα τους καλεί. Να δούμε αν έχει όρια η ανοησία. Όλα τα παιδιά είναι καλά, όλα έχουν το δικαίωμα να μετέχουν όπου και όπως θέλουν.
Και ο εθελοντισμός του νυν Δημάρχου και του Αγαπητού Αντιδημάρχου, με τους αρχιεθελοντές, τις επιδεικτικές φωτογραφίες, δεν ήταν εθελοντισμός, αλλά "εθελοντισμός", που σκοπό είχε να αποδείξει τα σοσιαλιστικά αντανακλαστικά της παράταξης (τρομάρα της), δίνοντας συγχρόνως την ευκαιρία σε ορισμένους για ιδεολογική προπαγάνδα (να εισχωρούν σε συλλογικούς χώρους προς άγραν = παλιά μου τέχνη κόσκινο).
Να που ένα πλήθος όχι εθελοντών, αλλά συμπατριωτών με ελεύθερη βούληση, με τα σχολεία τους, τους συλλόγους τους, τις οικογένειές τους, απλώθηκαν να καθαρίσουν τις παραλίες, χωρίς να έχουν ανάγκη κανέναν τάχατες αρχιεθελοντή... Δημοκίνητον, ούτε κανενός αυτόκλειτου να τους απαθανατίσει, ελεύθεροι και ξένοιαστοι, σαν τους ποδηλάτες του Φασιανού. Και άμα θέλουν να φωτογραφηθούν και να αναρτηθούν όπου νομίζουν, έχουν το τρόπο τους.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου