Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ανδριανός: Προχωρά το έργο μεταφοράς νερού από τον Ανάβαλο σε Επίδαυρο, Ερμιονίδα, Μιδέα, Μυκήνες

 http://argolidalife.gr
Σε πορεία υλοποίησης βρίσκεται το έργο μεταφοράς νερού άδρευσης από τον Ανάβαλο στους Δήμους Επιδαύρου και Ερμιονίδας  όπως και σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό.
Ο υφυπουργός μετά από επικοινωνία που είχε  με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Καρασμάνη και τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Δ. Ιατρίδη είχε την ακόλουθη ενημέρωση:
  • Εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν τα τεύχη δημοπράτησης στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του έργου μεταφοράς νερού άρδευσης του Αναβάλου στο Δήμο Επιδαύρου καθώς η μελέτη ολοκληρώθηκε.
  • Σε ότι αφορά το έργο μεταφοράς νερού άρδευσης του Αναβάλου στο Δήμο  Ερμιονίδας, η οριστική μελέτη ολοκληρώνεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε τα τεύχη δημοπράτησης να κατατεθούν για τον απαραίτητο έλεγχο εντός του Νοεμβρίου και να ακολουθήσει μέχρι το τέλος του έτους η διαδικασία δημοπράτησης.
  • Σε ό,τι αφορά το έργο μεταφοράς νερού άρδευσης του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας, η Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ελέγχει τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα των εργασιών τον οποίο υπέβαλε η Διευθύνουσα του έργου υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες υλοποίησης.
Ο υφυπουργός Γ. Ανδριανός μετά την ενημέρωση έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με  την δημοπράτηση των  δύο αυτών έργων ολοκληρώνεται η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από 6 χρόνια για την αναβάθμιση του αντλιοστασίου του Αναβάλου, την συντήρηση του δικτύου και την επέκταση του σε περιοχές που μαστίζονται πάρα πολλά χρόνια από την λειψυδρία και την υφαλμύρωση των νερών. Οι αγρότες της Αργολίδας βλέπουν πλέον ένα έργο που πάνω από 30 χρόνια ήταν μια διαρκής εξαγγελία τώρα να υλοποιείται. Θα συνεχίσω την προσπάθεια μου για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου, όπως έκανα τα έξι αυτά χρόνια, ώστε με την ολοκλήρωση του έργου τα νερά του Αναβάλου να καλύψουν τις ανάγκες της Αργολίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου