Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πριμ 50.000 ευρώ για επιστροφή στη… φύση


Κίνητρα για επιστροφή των νέων στην... ύπαιθρο δίνει η κυβέρνηση, με το πρόγραμμα για πρόγραμμα κοινοτικών κονδυλίων ύψους  400 εκατομμύριων ευρώ  που θέτει σε εφαρμογή.

Με ορίζοντα εξαετίας, περισσότεροι από 18.000 νέοι πρόκειται να ενισχυθούν με πριμ ύψους έως 50.000 ευρώ για ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα στην ύπαιθρο.

Συγκεκριμένα, 16.000 νέοι θα μοιραστούν ποσά ύψους 300 εκατ. ευρώ για να εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ περισσότερες από 2.000 νέες επιχειρήσεις, τα λεγόμενα «start-ups», που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα θα

χρηματοδοτηθούν με 100 εκατ. ευρώ.

 Δικαίωμα υποβολής αίτησης θα έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελλάδας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί της γεωργικής εκμετάλλευσης κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

-Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.

-Υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο μεγίστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και ενδιάμεσες χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.

 http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου