Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών των Φούρνων .Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν εχει αντιληφτεί μάλλον οτι τα σχολεία ξεκίνησαν

Σοβαρά παράπονα ,υπάρχουν καθώς δεν είναι δυνατή η μεταφορά των μικρών μαθητων του Δημοτικού στο Κρανίδι .(Σύνολο 16 παιδιά μαζί με αυτά του οικισμού στα Βλαχοπουλέικα).

 Εϊναι λογικό ότι οι μικροί μαθητές 6 χρονων δεν μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια στα κλασσικά αστικά λεωφορεία χωρίς συνοδό.
 Η ενδεδειγμένη λύση είναι η μεταφορά με μικρό λεωφορείο  ή (ταξί στην αναγκη) ειδικά για μαθητές με ειδικά καθίσματα με ζώνες (όπως υποχρεωτικά γίνεται η μεταφορά στα ιδιωτικα εκπαιδευτήρια) αλλιώς βεβαιώνονται αυστηρά οι παραβάσεις.)
Εκτός αν θεωρήσουμε ότι σε ενα ενδεχόμενο ατύχημα τα παιδάκια της επαρχίας είναι εξ ορισμού άτρωρα σε σχέση με τα πιτσιρίκια της Αθήνας που μεταφέρονται όπως αρμόζει σε ιδιωτικά σχολεία.
Καλό είναι η συζήτηση για την ασφάλεια των μαθητών να ανοίξει πρίν απο καποιο σοβαρό ατύχημα  και όχι όπως γίνεται συνήθως μετα απο ένα τραγικό συμβάν.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου που ειναι υπεύθυνη είναι εκτεθειμένη..Τα οργανα του Δήμου Ερμιονίδας απο την πληροφόρηση που εχουμε έχουν κάνει τα αιτήματα ,και συνεχή διαβήματα για την λύση του θέματος καθώς υπάρχει και ανάλογο πρόβλημα με τους μαθητές στο Μετόχι Θερμησίας.
 "Ι"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου