Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΑΓΡΕΣ: Είναι καιρός να ρίξουμε τα τείχη της διαφθοράς

Παύλος Δαγρές
Στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  κ. ΔΗΜ. ΔΑΜΟΥΛΟ θα καταθέσει ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ κ. Παύλος Δαγρές μετά τις δηλώσεις του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης  κ. ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ ΡΑΚΙΤΖΗ, ότι στην προσπάθεια του να παραπέμψει επωνύμους παρεμβάλλεται ένα τείχος ασυλίας.
Η ανακοίνωση του Παύλου Δαγρέ, με τίτλο «Είναι καιρός να ρίξουμε τα τείχη της διαφθοράς κ. ΡΑΚΙΤΖΗ για να σωθεί η Χώρα», δημοσιεύεται κατωτέρω:
Για την προσφορά σας κ. Γενικέ Επιθεωρητά στον αγώνα κατά της διαφθοράς ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να σας ευγνωμονεί.
Πιστεύουμε πως και ο Άρειος Πάγος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Άλλωστε αυτό φάνηκε με την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη η οποία παρήγγειλε στον εξαίρετο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. ΔΗΜ. ΔΑΣΟΥΛΑ να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση μετά τις δηλώσεις του κ. ΡΑΚΙΤΖΗ στα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων επωνύμων, περί τείχους ασυλίας που έχουν και απαλλάσσονται με βουλεύματα, αντί να παραπέμπονται στο ακροατήριο.


Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ θα καταθέσει στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. ΔΗΜ. ΔΑΣΟΥΛΑ ότι γνωρίζει για τα οφθαλμοφανή τείχη που έχουν κτίσει παράνομα κάποιοι επώνυμοι σε δημόσιες παραλίες και Αιγιαλούς και παραμένουν επί χρόνια ανέγγιχτα αφού κάποια άλλα αόρατα τείχη τα προστατεύουν.
Επίσης η  ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ θα καταθέσει στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. ΔΗΜ. ΔΑΜΟΥΛΟ ό,τι άλλα στοιχεία διαθέτει που αφορούν οικονομικά ΣΚΑΝΔΑΛΑ που έχουν διαπραχθεί σε Δήμους και Νομαρχίες και αφορούν συγκεκριμένες ποινικές υποθέσεις που επί χρόνια βρίσκονται στα συρτάρια κάποιων ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ...... και ανασύρθηκαν από τον τότε Επιθεωρητή και πρώην Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ.
Αξιότιμε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  κ. ΔΗΜ. ΔΑΜΟΥΛΟ, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρο 27 παρ. 1, 31, 36 και 43) ο Εισαγγελέας ασκεί την ποινική δίωξη για κάθε  αξιόποινη πράξη διωκόμενη αυτεπαγγέλτως.
Σύμφωνα επίσης με το άρθρο 23 παράγρ. 1 του Α.Ν.1539/1938 περί προστασίας δημοσίων κτημάτων, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 παραγρ. 2 του Α.Ν. 263/1968 «Ο αυτογνωμόνως επιλαμβανόμενος οιουδήποτε δημοσίου  κτήματος ευρισκομένου αναμφισβητήτως υπό την κατοχή του δημοσίου, τιμωρείται διωκόμενος και αυτεπαγγέλτως»
Πόσες άραγε ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί αυτεπαγγέλτως από τους κ.κ. Εισαγγελείς σε ορατές από όλους μας παρανομίες όπου επώνυμοι έχουν ιδιοποιηθεί δημοσίους χώρους αιγιαλούς, παραλίες έχουν οικοδομήσει ακόμα και μέσα στη θάλασσα χωρίς να ενοχληθούν αφού κάποια αόρατα μωσαϊκά ........ τείχη τους προστατεύουν.
Σε συνεχόμενα δημοσιεύματα   ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Κόκκινος  έχει επισημάνει ότι για το κατάντημα του τόπου τεράστια ευθύνη φέρουν οι δικαστές και οι Εισαγγελείς, διότι αν ασκούσαν τα καθήκοντά τους με αντικειμενικότητα και επιμέλεια η διαφθορά θα είχε εκλείψει και το κράτος δικαίου θα είχε εδραιωθεί.
Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ καταγγέλλει ότι ενώ η Κτηματική Υπηρεσία Νομού Αργολίδας από τις 11-10-2004 έχει εκδώσει το υπ’ αριθμ. 2240 πρωτόκολλο κατεδάφισης αυθαiρέτων κατασκευών εμβαδού 786,62 τ.μ.  που οικοδομήθηκαν από τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού Σταθμού ΑΝΤ1  σε αιγιαλό στην περιοχή Ερμιονίδας (Άγιος Αιμιλιανός) δυστυχώς δέκα χρόνια τώρα η απόφαση αυτή της Κτηματικής Υπηρεσίας δεν έχει εκτελεστεί.
Οι αστείες δικαιολογίες των αρμοδίων ότι η Πολιτεία δεν διαθέτει Κονδύλια για να πραγματοποιήσει τις κατεδαφίσεις  των αυθαιρέτων σε δημόσιους χώρους, δεν ευσταθούν.
Διότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 παρ. 6 του Ν.2971/2001 «Περί αιγιαλού και παραλίας» τα έξοδα της δαπάνης για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων που οικοδομήθηκαν παρανόμως από ιδιώτες σε δημόσιους χώρους επιβαρύνουν τον αυθαιρετούντα.
Στην προκειμένη περίπτωση τον Μηνά Κυριακού.
Επιπροσθέτως η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ καταγγέλλει ότι ενώ από τις 24-12-2003 απευθύναμε αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία (αρ. πρωτ. 1765) δηλώνοντας ότι το Σωματείο μας αναλαμβάνει την δαπάνη που θα προκύψει για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων του Μηνά Κυριακού, ζητήσαμε δε από την εν λόγω υπηρεσία να μας απαντήσει εντός 30 ημερών σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, δυστυχώς παρήλθαν 10 μήνες και απάντηση δεν έχουμε ακόμα λάβει.
Ποίο άραγε τοίχος αξιότιμε κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  κ. ΔΗΜ. ΔΑΜΟΥΛΟ  προστατεύει τον παρανομούντα Μηνά Κυριακού;

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Κων/νου Παλαιολόγου 9 -Ναύπλιο
τηλ. 694357095

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου