Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Στο "Φουγαρο" στο Ναύπλιο ,

 
 

Σε μία καταπράσινη κοιλάδα ανθίζει ένα πανέμορφο λουλουδάκι,
όμως ο Υποψήφιος Δήμαρχος αδιαφορεί για το περιβάλλον.
Ο Σπόρος, η Saiga, το Αηδόνι, ο Μάγιστρος και το Χέλιξ,
με ποδηλασία στους δρόμους της Λιλιπούπολης,
αλλάζουν τα σχέδια του για το περιβάλλον:
Το λουλουδάκι θα συνεχίζει να ανθίζει!
Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει την πρωτότυπη παιδική παράσταση Ποδηλασία στους δρόμους της Λιλιπούπολης από την ομάδα Φωτεινοί Ποδηλάτες και τη σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη. Την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 6.30μμ υποδεχόμαστε μια «ενεργειακά αυτόνομη» παράσταση φωτισμένη από μία ποδηλατογεννήτρια που κινείται από έναν ποδηλάτη και παράγει το φως για την παράσταση σε πραγματικό χρόνο! Με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, τραγούδια της Λιλιπούπολης του Μάνου Χατζηδάκι ερμηνεύονται επί σκηνής από την ομάδα.
Γενική Είσοδος: 5€ (για 5μελείς οικογένειες: 1 άτομο δωρεάν)
με την υποστήριξη της ΑΜΚΕ «Ελπιδοχώρι»




Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ιστορίες της πόλης μας
Κυριακή 5 Οκτωβρίου, 12 το μεσημέρι


Πόσο άτακτοι ήταν οι μαθητές του Γυμνασίου Ναυπλίου την εποχή του Όθωνα και τι είδους αταξίες έκαναν; Ποια ήταν η αντιμετώπισή των απείθαρχων και με ποιες τιμωρίες προσπαθούσαν οι καθηγητές να τους "σωφρονίσουν"; Τι προέβλεπε η σχετική νομοθεσία και πώς αυτή εφαρμοζόταν στην πράξη;
Ο εκπαιδευτικός και Δρ Ιστορίας, Τάσος Χατζηαναστασίου, θα μας μιλήσει με θέμα: «Εφέρθησαν ακόσμως». 
Παραβατική συμπεριφορά και τιμωρία στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, 1836-1862.
Η αφήγηση διαρκεί μία ώρα και συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό


Οκτώβριος και το Café του Φουγάρου προετοιμάζεται δυναμικά με καινούργιες συνταγές και μικρά γαστρονομικά αφιερώματα, φτιαγμένα από υλικά που παράγει η Αργολική γη.
Στο Φουγάρο αγαπάμε τη γλυκιά κολοκύθα και με αυτήν ξεκινάμε, με ένα μικρό αφιέρωμα αυτό το Σαββατοκύριακο στις  3, 4 & 5 Οκτωβρίου. Ο σεφ μας, Marcus Walser, δίνει μια Ασιατική νότα στην «κλασική» συνταγή της σούπας από ψημένη κολοκύθα προσθέτοντας πιπερόριζα και πλαισιώνει το μενού με μία αλμυρή  τάρτα με κολοκύθα, ανθότυρο και προσούτο. Τα ψητά κρέατα που υπάρχουν στο μενού συνοδεύονται από ένα «γκρατινέ»  καραμελωμένων λαχανικών του Φθινόπωρου με κολοκύθα φυσικά. Ριζότο με κολοκύθα και πεκορίνο επίσης, κλασικός συνδυασμός υλικών του Ιταλικού βορρά και για όσους προσέχουν την διατροφή τους μία ανάλαφρη mousse γλυκιάς κολοκύθας για επιδόρπιο.
Κρατήσεις: 27520 47347 & info@fougaro-cafe.gr




Περιβάλλον
Ιδέες φθινοπωρινών κατασκευών για να χαρούμε τα πρωτοβρόχια … μακριά από την οθόνη!

Δημιουργούμε αντικείμενα που φέρουν έννοιες για την εποχή που διανύουμε!!


Εργαστήριο ζωγραφικής που βασίζεται στην ανάπτυξη των προσωπικών εσωτερικών εικόνων κάθε σπουδαστή και την ενδυνάμωση των επιλογών του στην τέχνη.
 


Με αφορμή σύγχρονα εικαστικά ρεύματα, καλλιτέχνες, πολιτισμούς του κόσμου αλλά και την παράδοσή μας, τα παιδιά από 6 - 10 ετών διασκεδάζουν την καθημερινότητά τους, δημιουργώντας το μοναδικό προσωπικό τους έργο!


Για την παγκόσμια μέρα των ζώων ζωγραφίζουμε για τα αδέσποτα
Σάββατο 4 Οκτωβρίου, 12.40μμ

... παρέα με το φιλοζωικό σύλλογο Ναυπλίου «οι Αδέσποτοι» και την εικαστικό Γιάννα Καραγιάννη ζωγραφίζουμε για τα ζώα συντροφιάς!!


Σάββατο απόγευμα και η δημιουργική διασκέδαση συνεχίζεται με περισσότερες χαντρο-τεχνικές για παιδιά: κατασκευή χάντρας από χαρτί, χειροποίητες χάντρες από πηλό, κολιέ σε διαφορετικά μήκη, πολλαπλό βραχιόλι και πολλά πολλά ακόμα!
Ελάτε να χαντρίσουμε μαζί!


μακραμέ
κάθε Σάββατο έως 1 Νοεμβρίου, 19.15-21.15


Με την όμορφη και πρακτική αυτή τεχνική κομποδετικής ο άνθρωπος στο πέρασμα των χρόνων έχει φτιάξει υπέροχες δημιουργίες!!! Σε 7 δίωρες συναντήσεις για έφηβους και ενήλικες μαθαίνουμε τον απλό κόμπο, τη σπείρα "dna", τον κυματιστό και το χιαστί κόμπο, το patchwork μακραμέ και άλλα πολλά!


μέλιτος παραφερνάλια
κάθε Κυριακή έως 26 Οκτωβρίου


Με αφορμή την έκθεση ΝΥΦΕΣ: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα, θα καταπιαστούμε με τα αξεσουάρ του γάμου: στέφανα, πέπλα και μπουκέτα από εναλλακτικά υλικά σε συνθέσεις εικαστικές, παράδοξες ή παραδοσιακές, λιτές ή σουρεαλιστικές!


Η παιδαγωγός Μαρία Πλατή σχεδιάζει κυριακάτικα ομαδικά παιχνίδια και δημιουργίες, αντλώντας από την παράδοση!




Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, που συνεχίζεται έως και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, παρουσιάζονται 104 νυφικά ενδύματα από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος με σχέδια και διακοσμητικά στοιχεία από το 19ου αιώνα έως τις μέρες μας. Η έκθεση εντάσσεται στον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Κυριακή 11πμ - 2μμ & 5μμ - 9μμ
Είσοδος: 2€ (τα έσοδα διατίθενται για την ενίσχυση του ΠΛΙ)
Επικοινωνία: info@fougaro-gallery.gr


Τετάρτη - Κυριακή 11πμ-3μμ & 6μμ-10μμ 
Επικοινωνία: 27520 47301 & info@theartshop.gr
Πολλά περισσότερα στο www.theartshop.gr



ΦΟΥΓΑΡΟ
Ασκληπιού 98, Ναύπλιο 21100
Απέναντι από το στρατόπεδο ΚΕΜΧ, στην έξοδο της πόλης προς την Επίδαυρο.
τηλ. 2752047300  e-mail. info@fougaro.gr  web. www.fougaro.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου