Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Την Παρασκευή 21/11/2014 επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές που πραγματοποιήσαμε στο νηπιαγωγείο μας. Σκοπός μας ήταν να ενημερωθούμε για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία και για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εκεί μας επιφύλασσαν θερμή υποδοχή ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κος Χρήστος Δάγκλης και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Μέξης, Γιώργος Τσεγκής και Παναγιώτης Μπάζος. Τα παιδιά αφού πρώτα έμαθαν σχετικά με το χώρο που βρίσκονται και πως λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνέχεια ξεναγήθηκαν σε όλα τα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας, όπου ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους υπαλλήλους για το αντικείμενο εργασίας τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες.
Στα πλαίσια αυτής της ξενάγησης πραγματοποιήθηκε και μια πρωτότυπη «συνεδρίαση» στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου, όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και τις αρμοδιότητες που έχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Στη συνέχεια ο μαθητής- πρόεδρος του νηπιαγωγείου μας, παρέδωσε στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας μία επιστολή με το αίτημα να τοποθετηθούν κολονάκια έξω από την είσοδο του σχολείου μας και να δημιουργηθεί διάβαση πεζών για την ασφαλή προσέλευση των παιδιών στο χώρο του σχολείου.
Η επίσκεψη έκλεισε γλυκά αφού ακολούθησε κέρασμα με γλυκίσματα και χυμούς αλλά και ανταλλαγή δώρων. Τα παιδιά πρόσφεραν ένα άλμπουμ με ζωγραφιές τους και έλαβαν από ένα λεύκωμα ζωγραφικής της κ. Ανθούλας Λαζαρίδου-Δουρούκου και ένα φυλλάδιο με φωτογραφικό υλικό από τις ομορφιές του τόπου μας.
Μια από τις βασικές αρχές του εκπαιδευτικού συστήματος είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε δημοκρατικές αξίες. Το νηπιαγωγείο μέσα από την οικοδόμηση βασικών εννοιών και αρχών καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων που κάνουν το μαθητή ενεργό και δημιουργικό μπορεί να προσφέρει ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και να συμβάλλει στη διάπλαση ενεργών, δημιουργικών και δημοκρατικών πολιτών.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, τους Τοπικούς Συμβούλους και του Κοινοτικούς Υπαλλήλους για την υπέροχη φιλοξενία και τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν.
Η Προϊσταμένη του 2ου Νηπ/γείου Ερμιόνης
Ελένη Βλάσση - Δημαράκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου