Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Δίκαιο και δικαιολογία του Γιώργου Πουλή.

ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

Αφορμής δοθείσης από το τελευταίο δοκίμιο που δημοσίευσε ο κ. Γκάτσος και επειδή για τη δήθεν καταλληλότητα της θέσης του «Πράσινου Σημείου» έχει γίνει πολύς λόγος από πολλούς ειδήμονες που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, καλό θα είναι να βάλουμε μερικά απλά πράγματα σε τάξη. Ας πούμε επιτέλους μερικές αλήθειες γιατί πολλές δημαγωγίες ακούσαμε και όσο δεν μιλάμε, θα ακούμε όλο και περισσότερες.
  1. Η θέση του Πράσινου Σημείου επιλέχθηκε με ένα και μοναδικό κριτήριο: Ο χώρος ανήκει στην ιδιοκτησία ενός εκ των συνεταίρων της επιχείρησης που θα το λειτουργήσει.
  2. Η «άσκηση επί χάρτου» στο Google Earth που προτείνεται από τον κ. Γκάτσο και τους ομόφρονες, βγάζει τη «συνισταμένη» των παραμέτρων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου. Πώς σας φαίνεται να κάναμε στο προαύλειό του το Πράσινο Σημείο;
Αναλογικά πάντα και σύμφωνα με την παραμετροποίηση της κεντροβαρικής κατανομής της παραγωγής των σκουπιδιών που υιοθετείται από τον κ. Γκάτσο, η οποία στερείται λογικής και δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά, ο Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής πρέπει να μεταφερθεί στο …Σύνταγμα!
Επίσης αναλογικά, τα σκουπίδια στο σπίτι μας πρέπει να τα ανακυκλώνουμε και να τα κομποστοποιούμε… στην κουζίνα!
  1. Και για να σταματήσει πια αυτό το λαϊκίστικο επιχείρημα που χρησιμοποιείται απ’ όλους όσους προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα άδικα, ας ξεκαθαρίσουμε πόσοι και ποιοι άλλοι παράγουν τα σκουπίδια τους στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κρανιδίου εκτός από τους μόνιμους κατοίκους:
  • Οι εργολάβοι και οι εργαζόμενοι στις οικοδομές που προέρχονται από όλα τα χωριά της επαρχίας Ερμιονίδας.
  • Οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στις βιοτεχνίες, καταστήματα, κλπ που επίσης προέρχονται από όλα τα χωριά της επαρχίας.
  • Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι που προέρχονται επίσης από όλα τα χωριά της επαρχίας.
  • Οι πλανόδιοι πωλητές που πουλάνε τα προϊόντα τους απ’ όλα τα χωριά της επαρχίας.
  • Οι τουρίστες που μένουν στα ξενοδοχεία του Δ.Δ. Κρανιδίου και στα οποία εργάζονται υπάλληλοι απ’ όλα τα χωριά της επαρχίας.
  • Οι πολίτες που έρχονται στο Κρανίδι για τις υπηρεσίες, τράπεζες, αγορά, κλπ από όλα τα χωριά της επαρχίας.
  • Οι μαθητές που προέρχονται επίσης από όλα τα χωριά της επαρχίας.
  • Οι υπάλληλοι (καμαριέρες, κηπουροί, κλπ) των μεγάλων βιλλών που κι αυτοί προέρχονται απ’ όλα τα χωριά της επαρχίας.
  • Οι ντόπιοι και ξένοι που επισκέπτονται τις παραλίες και το βράδυ βγαίνουν έξω για φαγητό, ποτό, κλπ δίνοντας δουλειά στα άλλα χωριά της επαρχίας.
Συμπερασματικά :
Το Κρανίδι είναι μακράν ο μεγαλύτερος οικισμός και η πρωτεύουσα του Δήμου Ερμιονίδας, μας αρέσει δε μας αρέσει. Εδώ είναι η αγορά, οι δημόσιες & δημοτικές υπηρεσίες, οι τράπεζες, τα σχολεία, το Κέντρο Υγείας, το ΚΤΕΛ. Εδώ συρρέουν καθημερινά εκατοντάδες δημότες και επισκέπτες από όλη την επικράτεια του Δήμου για να εργαστούν, να εξυπηρετηθούν, να ψωνίσουν, να μορφωθούν, να ταξιδέψουν. Είναι το φυσικό, διοικητικό και εμπορικό κέντρο της απομονωμένης επαρχίας μας.
Ε, πώς να το κάνουμε τώρα; Είναι σωστό να υποβαθμίσουμε την πρωτεύουσα του Δήμου μας; Είναι σωστό να «αφοδεύουμε εκεί που τρώμε»; Είναι δίκαιο να μαζέψουμε τα σκουπίδια στην είσοδο του Κρανιδίου επειδή εδώ «παράγονται» απ’ όλους μας με τους τρόπους που προαναφέρθηκαν; Είναι δίκαιο το επιχείρημα «…αφού εσείς δεχτήκατε τη χωματερή στον κάμπο!...»;
Όχι, δεν είναι δίκαιο αυτό. Αυτό είναι δικαιολογία! Και η δικαιολογία πάντα συνοδεύει το άδικο!!!
Άντε να ξυπνάμε λέμε…

Γιώργος Πουλής
Δημοτικός Σύμβουλος
Κρανίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου