Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2015 το τμήμα του Σ.Δ.Ε Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου επισκέφτηκε τον χώρο που στεγάζει το Λαογραφικό Εργαστήρι στο Κρανίδι στα πλαίσια της υλοποίησης της ερευνητικής εργασίας (project) για την εκπαιδευτική χρονιά 2014-2015.
Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Λαογραφικού Εργαστηρίου παρουσίασαν το πρόγραμμα δράσης του και μίλησαν για την τέχνη της υφαντικής και του αργαλειού στην Ερμιονίδα.
Αξίζει να τονίσουμε ότι στον χώρο αυτόν είχε στηθεί και λειτουργούσε αργαλειός. Με αυτόν τον τρόπο οι εκπαιδευόμενοι είδαν από κοντά όλη τη διαδικασία ύφανσης ενός παραδοσιακού υφαντού. Παρουσιάστηκαν επίσης αρκετά έργα των μελών της
εθελοντικής ομάδας που εντάσσονται στην κατηγορία της υφαντικής τέχνης. Στην συζήτηση που ακολούθησε προέκυψε η ιδέα της αναπαράστασης παραδοσιακών παιχνιδιών τόσο από τα μέλη της εθελοντικής ομάδας όσο και από τους εκπαιδευόμενους του Σ.Δ.Ε στα πλαίσια της ετήσιας σύνταξης της ερευνητικής εργασίας με παράλληλη καταγραφή αυτών των παιχνιδιών ώστε να συνταχτεί ένα λεύκωμα χρήσιμο για τις επόμενες γενιές.
Από τα μέλη της εθελοντικής ομάδας ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο του Λαογραφικού Εργαστηρίου και έγινε μία αναδρομή όλων των δράσεων της δομής του Λαογραφικού Εργαστηρίου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Το τμήμα του Σ.Δ.Ε Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου συνόδευσαν οι καθηγητές κ. Καραϊσκος Πέτρος (υπεύθυνος του Παραρτήματος – Τεχνολόγος) και κ. Λάμπρου Αναστάσιος (καθηγητής Κοινωνικής Εκπαίδευσης).
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Λαογραφικού Εργαστηρίου για την υποδοχή , την ξενάγηση και την ενημέρωσή που μας παρείχαν
Σ.Δ.Ε. Ναυπλίου – Παράρτημα Κρανιδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου