Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

11η Περιφερειακή Εκθεση Αργολίδα 2015






Αγαπητέ Επιχειρηματία,

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου και εγώ προσωπικά σε μια περίοδο δύσκολη για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία , πιστεύουμε ότι περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις εργαλεία εξωστρέφειας και προβολής.
Πιστοί στο ραντεβού μας κάθε δύο χρόνια!!
Βρισκόμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επανάληψης της πρωτοβουλίας αυτής του Επιμελητηρίου , που ξεκίνησε το 1995 Η 11η Περιφερειακή Έκθεση «ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2015» είναι για μια ακόμη χρονιά κοντά σας για να επιδείξει την παραγωγικότητα , την εμπορικότητα και την ενεργητικότητα της Αργολικής Επιχείρησης και όχι μόνο!

Η Έκθεση « Αργολίδα 2015» θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 06 Μαΐου έως και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
Αργολίδας 3.500 τ.μ. με πάρκινγκ 15 στρεμμάτων περίπου που βρίσκεται στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Ν.Κίου και αποτελεί μέρος της γενικότερης προσπάθειας του Επιμελητηρίου για την προβολή των προϊόντων και των τουριστικών υπηρεσιών της περιοχής μας και κατ΄επέκταση της Περιφέρειας.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα δοθεί η ευκαιρία σε εκθέτες και επισκέπτες να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων (Ο.Τ.Α., Δημοσίων Οργανισμών, Αναπτυξιακών Εταιριών κλπ) πάνω σε ενδιαφέροντα θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης , επενδύσεων και προώθησης πωλήσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό με στόχο τη διεθνή προβολή των προϊόντων μας και τη μεθοδευμένη προώθησή τους στις αγορές του εξωτερικού. Προς επίτευξη των παραπάνω στόχων το Επιμελητήριο α) προτίθεται να καλέσει τους Έλληνες Ακολούθους Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) και β) των Πρεσβειών μας σε διάφορες χώρες καθώς και αντιπροσωπείες διμερών Επιμελητηρίων, προσδοκώντας στη σύσφιξη των εμπορικών μας συναλλαγών καθώς και στην ανάπτυξη των εξαγωγών μας προς αυτές.
Στον Εκθεσιακό χώρο θα δημιουργηθεί τηλεοπτικό στούντιο που θα φιλοξενεί υπεύθυνους επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων για την παραχώρηση συνεντεύξεων σχετικά με την προβολή των περιπτέρων τους .
Εξάλλου η δημοσιότητα της Έκθεσης θα εξασφαλιστεί με τη διαφήμιση, επί ένα μήνα προ της έναρξής της, μέσω των Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί) και των Δικτυακών τόπων του Επιμελητηρίου www.ebear.gr

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών του Ν. Αργολίδας , αλλά και της υπόλοιπης Περιφέρειας που θα προβάλλουμε από την Έκθεση ως ακολούθως:
Παραγωγοί όλων των κλάδων
Α) Εσπεριδοειδή, ελαιόλαδο, ελιές βρώσιμες, σταφίδα , σύκα , προϊόντα ιχθυοκαλλιεργειών, χυμοί και κονσέρβες φρούτων, κρασιά, ποτά, γαλακτοκομικά , ζυμαρικά , γλυκίσματα και λοιπά προϊόντα γης και μεταποιημένα τρόφιμα..
Β) Μάρμαρα, λοιπά οικοδομικά υλικά , συστήματα άντλησης και άρδευσης, ανεμομείκτες, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία, μηχανήματα και κατασκευές επαγγελματικής χρήσης , συστήματα εκμετάλλευσης ήπιων μορφών ενέργειας, έπιπλα, είδη κατασκευών κατοικιών και οικιακού εξοπλισμού .
Γ) Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας και των εναλλακτικών μορφών του (αγροτουρισμός, συνεδριακός τουρισμός , ιαματικός τουρισμός κλπ) καθώς και των παραδοσιακών χειροτεχνικών προϊόντων που απευθύνονται στο αγοραστικό κοινό των επισκεπτών της περιοχής μας .
Δ) Ειδικότερη έμφαση θα δοθεί στον πρωτογενή τομέα « Αγροτικά μηχανήματα ,Κτηνοτροφικά όπως: “Αρμεκτικά-Ζωοτροφές – Νέες καλλιέργειες καθώς και παραδοσιακά προϊόντα”.

Οι στόχοι της έκθεσης είναι:
1.Η ανάδειξη της προβολής της οικονομικής δραστηριότητας του Νομού και της Περιφέρειας.
2.Η τόνωση της αγοράς με τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
3.Η αύξηση της Τουριστικής κίνησης από την προσέλευση και διακίνηση των εμπορικών αντιπροσώπων εσωτερικού - εξωτερικού και επισκεπτών.

Κόστος συμμετοχής:
Περίπτερα για επιχειρήσεις μελών του Επιμελητηρίου 24 Ευρώ το τ.μ.
Περίπτερα για επιχειρήσεις μη μελών του Επιμελητηρίου 32 Ευρώ το τ.μ.
Περίπτερα για οργανισμούς & επιμελητήρια 32 Ευρώ το τ.μ.
Περίπτερα σε υπαίθριο χώρο 13 Ευρώ το τ.μ.


Η Έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για την τοπική αγορά και την Περιφέρεια και θεωρούμε ότι σε αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά και η δική σας συμμετοχή.

Την αναδοχή της έκθεσης έχει αναλάβει η εταιρεία ALFA EXPO την οποία και εμπιστεύτηκε το Επιμελητήριο Αργολίδας για την πολύχρονη πείρα της σε παρόμοιες εκδηλώσεις- διοργανώσεις.
Τη διοργάνωση στηρίζουν κάθε φορά Κυβερνητικοί και Δημόσιοι Φορείς με την παρουσία τους καθώς και την ουσιαστική στήριξή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής,
ΑΛΦΑ EXPO
Ελ.Βενιζέλου 131α - 142 31 – Αθήνα
Τηλ: 210 2772244 | Fax:210 2716853
www.alfaexpo.gr | alfaexpo@otenet.gr
Υπεύθυνος πωλήσεων κος Νικόλαος Σαριγιάννης τηλέφωνο επικοινωνίας 6944 523529
Στην Αναπτυξιακή Επιμελητηριακή τηλέφωνο 27510 67663fax:27510 24595
e-mail:epanmke@gmail.com
Στο Επιμελητήριο Αργολίδας τηλέφωνο 27510 67216. Fax: 27510 24595

Με εκτίμηση



Φώτιος Δαμούλος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας



                                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου