Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Aπο Eurogroup σε Eurogroup...

Καραμανλής μετα τη νίκη στις εκλογές του 2007...."Ολα καλά ,όλα μια χαρά..."

.
Παπανδρέου εκλογες 2009 ..."Ολα καλά ,¨ολα μια χαρά.." .Η χωρα είναι ήδη χρεωκοπημένη .

Eτσι κυλάει η ζωή μας..Μια χώρα σε θάλαμο βασανιστηρίων.,μάλλον μια δεκάδα εκ ανθρώπων εκεί μέσα..Μια χώρα "παγωμενη " οικονομικά αλλά και συναισθηματικά..
Η Ελπίδα ,εναλάσσεται  με την αγωνία ,το τρόμο.
Η μισή Ελλάδα είναι πλεόν χρεωκοπημένη ,Χρωστάει παντού ,Στις Τράπεζες ,στο δημόσιο ,στα ταμεία ,στους φίλους ,στους εργαζόμενους της..
 Η κρίση στην Ελλάδα ,είναι εν μέρει τεχνητή ,καθώς η Xώρα  με το ΑΕΠ του 2008 ,και τη ποσοστιαία φορολογική  σημερινη είσπραξη και βελτιωμενη ανταγωνιστικότητα μπορεί άνετα να εξυπηρετήσει  άνετα και το τεραστιο για τα σημερινά δεδομένα χρέος..
Θα χαρακτηριστεί πιθανώς αιρετικό  αν ισχυριστεί κάποιος ότι όλο αυτό ήταν σχεδιασμένο,ώστε η χώρα σε σύντομο χρονικό διαστημα ,να υποστεί ένα βίαιο εκσυχρονισμό ωστε να μπορεί να ετοιμασθεί για την επερχόμενη πολιτική ενοποίηση της Ευρωζώνης,η οποία μας αρέσει δεν μας αρέσει θα έχει σημειο αναφοράς το συστημα και της αποδόσεις της Γερμανίας.
Ετσι επιλέχτηκε η ξαφνική διακοπή της χρηματοδότησης ,ο αποκλεισμός απο τις "αγορές".
ώς το μέσο εξαναγκασμού.Η Ιταλία σήμερα για παράδειγμα δανείζεται με πολυ χαμηλό επιτοκιο παρόλο που έχει χρέος πολύ μεγάλο(μεγαλύτερο απο αυτο που ειχαμε το 2009).

Σε αυτη τη βάση ,δεν θα ήταν υπερβολικό να ισχυριστεί κάποιος ότι και η κυβέρνηση Καραμανλή ,αλλα και η επόμενη επεδίωξαν το φουντάρισμα της χώρας ,όταν είδαν ότι το πελατειακό συστημα - παρακράτος που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει ήταν εκτός ελέγχου ,και έκανε σχεδόν αδύνατη κάθε αλλαγή καθώς (το συστημα)έλεγχε έμμεσα μεγάλο πολιτικό δυναμικό των δύο μεγάλων κομματων που κολυμπούσε μέσα στο βούρκο της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Θα αρκουσε ένα διετές μάζεμα των οικονομικών της χωρας τη περιόδο 2006-2008 για παράδειγμα.
Πάντως μεταρυθμίσεις σοβαρές ,διαρθρωτικές δεν περνούσαν  να είμαστε ειλικρινείς.

Ετσι η χώρα παρεδόθη ,σε ξένα χέρια,και κατακρεουργήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες με μόνο αναισθητικό το δόγμα "σοκ" ,και την εκστρατεία φόβου που το συνόδευε.Τα αποτελέσματα γνωστά..
 Μαζί με τους αποκλίνοντες "αλέστηκαν" και οι συνεπείς πολίτες .Ας μη κρυβόμαστε ο ιδιωτικός τομέας  και ιδίως η ιδιωτική απασχόληση σήκωσε το βάρος της προσαρμογής .
Και η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ ,πρός τον "φιλεευρωπαικό ρεαλισμό" .άσχετα πως αυτο θα σερβιριστεί εσωτερικά ,φαίνεται ότι επιβεβαιώνει  την αναγκαιότητα της προσαρμογής.Το ζητούμενο πλέον είναι
να αποδείξει η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στη Ευρωζώνη ότι το πραγματικο οικονομικό δυναμικό της γερασμένης Ελλάδας  με το δικό της  πολιτικό όραμα  έχει τη δυναμική και την ικανότητα να ανεβάσει το ΑΕΠ στα 250-280 δις ευρώ(και τα κρατικά έσοδα στη περιοχή των 70-80 δις ευρω)  στην επόμενη πενταετία.ξαναφέρνοντας στην Ελλάδα τη χαμένη ανεξαρτησία (οση επιτρέπουν βέβαια οι κοινοί Ευρωπαικοί κανόνες).Εχει το ηθικό πλεονέκτημα,έχει μια ομάδα νέων πολιτικών που η κοινωνία δειχνει να τα εμπιστευεται ,ο χρόνος  και κυρίως τα αποτελεσματα  θα δείξουν..

"Ι"

 
 

  









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου