Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

"Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος" στο Φουγάρο!

Τη θεατρική παράσταση "Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος" του σπουδαίου Άγγλου ποιητή Percy Shelley που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, φιλοξενεί το Φουγάρο την Παρασκευή, 27 Μαρτίου και ώρα 8:30 μμ.
Μία καλλιτεχνική και επιστημονική σύμπραξη φοιτητών και καθηγητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου St.Mark and St. John του Plymouth στην Αγγλία.
Βασισμένο στο μύθο του Οιδίποδα, και με έντονες επιρροές από την αττική κωμωδία, το έργο πραγματεύεται την αντίσταση του εξαθλιωμένου λαού στην ανεύθυνη και άδικη διακυβέρνηση του Βασιλιά Ποδάγρα.
Γραμμένο σε περίοδο οικονομικής κρίσης, το έργο αποδεικνύεται σήμερα διαχρονικά επίκαιρο, μιλώντας μας μεταξύ άλλων για τη συνθήκη σύγκρουσης μεταξύ ανέχειας και
πληρότητας, σε έναν χώρο δράσης με τη δηλωτική ονομασία «Ο ναός της πείνας». Για την παράσταση συνεργάζονται οι φοιτητές της θεατρολογίας υπό την καθοδήγηση της επίκουρης καθηγήτριας Μαρίνας Κοτζαμάνη, οι φοιτητές της Σκηνοθεσίας υπό την καθοδήγηση του επίκουρου καθηγητή Γιάννη Λεοντάρη και οι φοιτητές της Σκηνογραφίας, υπό τη καθοδήγηση της διδάσκουσας, σκηνογράφου και ενδυματολόγου Άσης Δημητρουλοπούλου.
Από το Πανεπιστήμιο αντίστοιχα St.Mark and St. John, οι φοιτητές τελούν υπό τη καθοδήγηση της διεθνούς φήμης σκηνοθέτριας και θεατρικής παραγωγού Becka Mc Fadden.
Μία δίγλωσση παράσταση όπου το πρώτο μισό παρουσιάζεται από τους άγγλους φοιτητές και το δεύτερο αντίστοιχα από τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τα χορικά μέρη της παράστασης να συνιστούν έναν από τους ενοποιούς παράγοντες επί σκηνής.
Είσοδος Ελεύθερη
Το Πνεύμα της Πείνας / The Spirit of Hunger & Famine 
first impression of the play "Oedipus Tyrannus; Or Swellfoot The Tyrant: A Tragedy in 2 Acts" by Percy Bysshe Shelley.
Photo: Renee Koutoula
Mua: Zinovia Efthimiadi
Model: George Tsevas

,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου