Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Κινητικότητα για το λιμάνι στο Μετόχι .

Ενα θέμα που είχε απασχολήσει έντονα τις δύο τοπικές κοινωνίες πριν απο δύο χρόνια ,καθώς οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ,δεν κατάφεραν να βρουν "κοινή οδό" και το θέμα να διευθετηθεί "φιλικά" όπως αρμόζει σε δύο γειτονικούς δήμους που πάντα είχαν πολυ καλές σχέσεις.
Το θέμα μετατίθεται στο νέο υπουργό κ.Δρίτσα ,ο οποίος όμως έχει εκλεγεί πρόσφατα με μια παράταξη  με κύριο  σύνθημα  "θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα " και θα είναι κακο δείγμα γραφής να ακολουθήσει  παλαιοκομματικούς δρόμους και πρακτικές .Μήπως είναι ευκαιρία η νέες δημοτικές αρχές να προσπαθήσουν να βρούν μια κοινή αποδεκτή λύση αποφεύγοντας τα προγενέστερα λάθη;
 
"Ι"



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ



Ύδρα  28 Ιανουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ.  320



Προς:
κ. Δρίτσα Θεόδωρο
Αν. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου

Κοιν.: Π.Α.

Θέμα: «Συνέχιση χρήσης προβλήτας Μετόχι Θερμησίας Αργολίδας ».


Αξιότιμε  κύριε Αν. Υπουργέ,

Παρακαλώ δεχτείτε τα συγχαρητήρια μου για την εκλογική  νίκη του κόμματός σας και τις ειλικρινείς μου ευχές για καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε ως αναπληρωτής Υπουργός στο Υπουργείο Οικονομίας , Υποδομών, Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Απευθύνομαι σήμερα σ’ εσάς, εκ μέρους του Υδραΐκού λαού, για να  ζητήσω την άμεση παρέμβαση σας για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα  της Ύδρας.
Η διακοπή δρομολόγησης του συμβατικού πλοίου στο Νησί μας πριν 7 χρόνια περίπου, έχει

προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ενώ βρισκόμαστε σε απόσταση μόλις 36 ν.μ  από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας , αισθανόμαστε κάτοικοι παραμεθόριας περιοχής .
Στην προσπάθεια του το Νησί μας να ξεπεράσει αυτή την αίσθηση απομόνωσης , έχει αποκτήσει σύνδεση, βασισμένη σε ιδιωτική πρωτοβουλία,  με την πλησιέστερη (τέσσερα ναυτικά μίλια) σε αυτό ακτή της Πελοποννήσου στη θέση «Μετόχι» από όπου δύο  μικρά δρομολογιακά σκάφη και θαλάσσια ταξί μεταφέρουν κόσμο από και προς την Ύδρα. Αυτή η σύνδεση θεωρείται «σωτήρια» για τους κατοίκους και την οικονομία του Νησιού μας,  ως εναλλακτική πρόσβαση τόσο σε κεντρικές υπηρεσίες αλλά και σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας όποτε απαιτείται.
Με το από 26/1/2015 έγγραφο της ( αρ. πρωτ. 3317/5-1-2015) η Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών,  κατόπιν σχετικής εισήγησης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, εξετάζει και ζητά εναλλακτικές λύσεις με προσέγγιση το λιμάνι της Ερμιόνης (δώδεκα ναυτικά μίλια) μέχρι όπως ισχυρίζεται να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες της εν λόγω προβλήτας.

Μια τέτοια εξέλιξη επιεικώς καταδικάζει το Νησί μας σε «ξαφνικό θάνατο». Οι κάτοικοι του μάλιστα είναι ήδη αναστατωμένοι και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις και με την βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Χωρίς ουδεμία αμφιβολία βασιζόμαστε και ευελπιστούμε στη δική σας άμεση  παρέμβαση, όχι μόνο στη συνέχιση της χρήσης της ανωτέρω προβλήτας στο «Μετόχι» αλλά και για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ύδρας από το λιμάνι του Πειραιά  τόσο σε επίπεδο τιμών και υπηρεσιών στα ταχύπλοα σκάφη που είναι ήδη δρομολογημένα όσο και στη επαναδρομολόγηση ενός συμβατικού πλοίου.
Σύντομα μάλιστα, διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου μας θα ζητήσει  συνάντηση μαζί σας για την σφαιρική παρουσίαση του ακτοπλοϊκού προβλήματος  της Ύδρας και τις πιθανές λύσεις του.
Σίγουρα όμως χωρίς αμφιβολία αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι η  δική σας άμεση παρέμβαση για τη συνέχιση χρήσης της προβλήτας στο «Μετόχι»  για τη συνέχιση των δρομολογίων των επιβατηγών σκαφών που αποτέλεσμα θα έχει να μην αποκοπεί η ΥΔΡΑ ΜΑΣ από την ηπειρωτική Ελλάδα.


Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Ύδρας


ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗΣ Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Πίνακας Αποδεκτών
1.- κ.ΔΟΥΡΟΥ Ρένα
Περιφερειάρχη Αττικής
2.-κ.ΧΑΤZΗΠΕΡΟ   Παναγιώτη
Αντιπεριφερειάρχη Νήσων
3.-κ.ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ Ελένη
Βουλευτή Α΄ Πειραιώς & Νήσων
4.-κ.ΛΕΟΥΤΣΑΚΟ Στάθη
Βουλευτή Α΄ Πειραιώς & Νήσων
5.-κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ Κων/νο
Βουλευτή Α΄ Πειραιώς & Νήσων
6.-κ.ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ Σταυρούλα
Βουλευτή Α΄ Πειραιώς & Νήσων
7.-κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ Κων/νο
Πρωην Υπουργό Παιδείας
8.-κ. ΜΠΟΥΣΙΟ Αθανάσιο
Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου
9.-κ.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο
Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών
Επενδύσεων





10.- Αντιναύαρχο Λ.Σ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο
Αρχηγό Λιμενικού Σώματος
11.-Υποναύαρχο Λ.Σ. ΤΣΑΝΤZΑΛΟ Ευάγγελο
Διευθυντή Κλάδου Β΄
12-Αντιπλοίαρχο ΛΣ ΡΙΓΓΑ Γεώργιο
Διευθυντή Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών
13.-Πλωτάρχη Λ.Σ. ΜΑΡΙΝΟ
Λιμενάρχη Ναυπλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου