Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

O Πέτρος Τατούλης μιλά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης

 http://www.drt915.gr
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης 91,5 και μίλησε ‘’επί της ουσίας’’, για την στάση του απέναντι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα, υπογραμμίζοντας ότι ουσία έχει να ισχυροποιηθεί πολιτικά η κυβέρνηση στην δύσκολη διαπραγμάτευση που δίνει αυτή την στιγμή η χώρα.

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση πέραν της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης γρήγορα, γιατί ασφυκτιά η πραγματική οικονομία και σημείωσε, πως δεν τον απασχολεί αν κάποιοι ενοχλήθηκαν από την στάση της Περιφέρεια σε αυτό το ζήτημα, τονίζοντας πως πάντοτε μιλά με γνώμονα το πατριωτικό συμφέρον, το συμφέρον της χώρας, χωρίς να μασά τα λόγια του. Προσθέτοντας, ότι έχει μεγάλες πολιτικές διαφορές με την κυβέρνηση, στην οποία και άσκησε δριμεία κριτική για τις αλλαγές που προωθεί στο χώρο της παιδείας, χαρακτηρίζοντας τις τάσεις της ακολουθούμενης πολιτικής ως Grexit, αφού δεν εναρμονίζεται με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές πολιτικές. Φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τις «κομματικές» όπως είπε, τοποθετήσεις των περιφερειακών διευθυντών. Ταυτόχρονα για το ίδιο θέμα άσκησε κριτική και στην αξιωματική αντιπολίτευση, για την η οποία είπε, ότι δεν άκουσε να πει κουβέντα και επεσήμανε πως είναι ανάγκη να λάβει το μήνυμα των εκλογών.
Ο περιφερειάρχης μίλησε στο Μηνά Αρτόπουλο και το Δημήτρη Μανιατάκο και για το μεταναστευτικό κι εξέφρασε την αντίθεσή του με τα όσα είπε η αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναφορικά με την διάθεση κονδυλίων από το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, τα οποία είπε, προορίζονται για τους έλληνες πολίτες και για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην χώρα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέφερε ο κ. Τατούλης, είναι έτοιμη να συζητήσει για το μεταναστευτικό – στο παρελθόν είπε το έχει κάνει το 1994, που υπήρχε ανάλογο μεγάλο κύμα μετανάστευσης – και την λήψη μέτρων, όμως πρώτα περιμένει να δει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του ζητήματος από την κυβέρνηση.
Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι δεν έχει κανένα ανοικτό ζήτημα με κανένα δήμαρχο της περιφέρειας και πρόσθεσε ότι έχει άριστη συνεργασία με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Ανέφερε μάλιστα ότι πολλά έργα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με την άψογη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, ενώ αναφορικά με τα πρόστιμα που κατά καιρούς έχουν επιβληθεί, όχι μόνο στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά και σε άλλους ΟΤΑ, υπογράμμισε ότι επιβλήθηκαν γιατί ήταν υποχρεωμένος να το κάνει, ύστερα από εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών οι οποίες είχαν προκληθεί από καταγγελίες πολιτών και εάν δεν το έκανε θα είχε διαπράξει παράβαση καθήκοντος. Σε κάθε περίπτωση είπε ότι οι Δήμοι προσέβαλαν τις αποφάσεις επιβολής προστίμων στα αρμόδια όργανα και κανείς δεν δικαιώθηκε.
Επιπλέον, ο περιφερειάρχης είπε ότι προχωρά η αποκατάσταση των 78 ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου και κάλεσε τις δημοτικές αρχές, που δεν έχουν, να βρουν άμεσα λύση νόμιμης εναπόθεσης των απορριμμάτων τους, λέγοντας ότι σε δεκαπέντε ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης. Επανέλαβε για την χωματερή της Αγίας Τριάδας στην Τρίπολη ότι ετοιμάζεται ο φάκελος και θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία, καταλογίζοντας ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή της πόλης και στον ιδιοκτήτη του χώρου.
Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου:
Α' Μέρος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου