Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:H ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


 ΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ                                                                        ΠΡΟΣ:
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ                                           ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ                                ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ                                                                      - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ                                       - ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ  Δ.Ο.Υ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»                                                                    - ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
 - ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



ΘΕΜΑ: Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Σας γνωστοποιούμε ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες από πολλούς δημότες μας, αλλά και από πολλούς επισκέπτες της περιοχής μας ότι το Γ.Ε.Φ Πολιτών στο Κρανίδι υπολειτουργεί και δεν τηρεί τους στόχους της ίδρυσης και λειτουργίας του. Σας μεταφέρω τις έντονες διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας για την υποβάθμιση του Γ.Ε.Φ Πολιτών στο Κρανίδι. Κατά τη δημοτική περίοδο 2011-2014 με τη θεσμική μου ιδιότητα ως Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε αρχικά εκφράσει την έντονη αντίρρηση για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Κρανιδίου και τις επιπτώσεις που θα προκαλούσε στην τοπική μας κοινωνία, στην συνέχεια με αποφάσεις της διοίκησης του Δήμου (Δημάρχου, Δημοτικού Συμβουλίου) παραχωρήθηκε χώρος και κατάλληλος εξοπλισμός για να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει το Γ.Ε.Φ στο Κρανίδι, με την προϋπόθεση να στελεχωθεί με κατάλληλο
και απαραίτητο ανθρώπινο προσωπικό και να ασκήσει όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το νομικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των Γ.ΕΦ.

Σήμερα η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Στο Γ.Ε.Φ Κρανιδίου υπηρετεί ένας υπάλληλος ο οποίος καλύπτει τόσο τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας, αλλά και τους παραθεριστές του τόπου μας και το πρόβλημα θα επιδεινωθεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Επίσης στους δημότες του Δήμου μας παρέχονται μόνο 30% των παρεχόμενων υπηρεσιών από όσες προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.

Ζητούμε:

1)      Την πλήρη στελέχωση του Γ.Ε.Φ στο Κρανίδι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της διοίκησης και την σχετική νομοθεσία.
2)      Να παρέχονται στους πολίτες του Δήμου Ερμιονίδας όλες οι υπηρεσίες και να σταματήσει επιτέλους αυτή η ταλαιπωρία μετάβασης στη Δ.Ο.Υ Ναυπλίου για την απόκτηση ενός απλού πιστοποιητικού.
3)      Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ Ναυπλίου να συνεργαστεί με τη διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας για να επιλυθούν τυχόν προβλήματα, δυσλειτουργίες που υπονομεύουν τη λειτουργία του Γ.Ε.Φ Κρανιδίου.
4)      Να εκδοθεί ενημερωτικό δελτίο από τη Δ.Ο.Υ Ναυπλίου για τις παρεχόμενες φορολογικές υπηρεσίες που θα παρέχει το Γ.Ε.Φ στο Κρανίδι, το οποίο θα δεσμεύει τους πάντες (τώρα και στο μέλλον) και να ενημερώσει επιτέλους και ους κατοίκους της Ερμιονίδας για να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους και πώς μπορούν να εξυπηρετούνται από το Γ.Ε.Φ στο Κρανίδι.
5)      Να υπογραφτεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Δ.Ο.Υ Ναυπλίου και του Δήμου Ερμιονίδας με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του Γ.Ε.Φ στο Κρανίδι, το οποίο θα είναι δεσμευτικό από όλες τις πλευρές και θα στοχεύει στην ουσιαστική, πραγματική εξυπηρέτηση των φορολογουμένων πολιτών στο Δήμο Ερμιονίδας.


Με εκτίμηση

Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου