Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Πρόληψη




https://diavgeia.gov.gr/doc/7035465%CE%A6%CE%98%CE%95-5%CE%92%CE%9E

Βάση της νομοθεσίας ,100 μέτρα απο τα ορια οικισμου πρέπει να είναι επιμελώς αποψιλωμένα.Η κυκλική γραμμή ειναι κατα προσέγγιση η ζώνη προστασίας του οικισμου των Φούρνων. 

Για το δρόμο και το γιοφύρι  γράψαμε ότι είναι υπεύθυνες οι περιφερειακές αρχές.,για την αποψίλωση ο Δήμος μας ,
Αν είχε γίνει  αυτά το πιο πιθανό ήταν η φωτιά να μην είχε περάσει το δρόμο .

Να σημειωθεί ότι αν ο κατοχος της εκτασης δεν αποψιλώσει την έκταση ,τη δουλειά τη κάνει η δημοτική αρχή  και χρεώνει τα δέοντα  στο πολίτη.(Οποτε η δικαιολογία ότι ένας Δήμος δεν εχει πόρους για αυτό δε στέκει)
Συνήθως αποστέλεται μια επιστολή ,προειδοποίησης απο το Δήμο( οι προέδροι των οικισμών γνωρίζουν τους ιδιοκτήτες)  που συνήθως αρκεί  ώστε να γίνει το καθάρισμα οικειοθελώς καθως ο καταλογισμός μπορεί να φτασει τα 500 ευρω ανά στρέμμα.
Αν γίνουν αυτά ,οι οικισμοί ασφαλίζονται ,η πυρκαγια δεν μπορεί να εισέλθει στο εσωτερικό του οικισμου   και οι πυροσβεστικές δυνάμεις θετουν ώς βασική προτεραιότητα τη αντιμετώπιση της φωτιάς και όχι τη προστασία των σπιτιών  των οικισμών.Αυτο ειναι σημαντικό στην έναρξη της πυρκαγιάς που οι δυναμεις είναι λιγοστές.
Η πυρκαγια αυτή ,πρέπει να γίνει η η αφορμή  για να αναληφθούν οι ενέργειες που προβλέπουν οι νόμοι και προπάντως η κοινή λογική απο τους υπεύθυνους .που γνωρίζουν τους νόμους και τις υποχρεώσεις τους.

"Ι"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου