Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ενα ντοκυμαντερ για τις φονικές πυρκαγιές στην Πελοποννησο το 2007

 Δεν το έχουμε το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα.
Για την αυτοδιοικηση στην Ελλάδα  το θέμα δεν πουλάει ,όπως τα πολιτιστικά ,τα αθλητικά για παράδειγμα,δεν προσφέρεται  για illustration και στυλάτες φωτογραφίες.Ετσι συνήθως αντιμετωπίζει το θέμα γραφειοκρατικά δεν βάζει την  ψυχή  της δλδ .Υπάρχουν  όμως δήμοι που το παλευουν το θέμα .
Εμεις οι πολίτες απο άγνοια και υποτίμηση των συνεπειών στην ζωή μας συνήθως αμελούμε τα προληπτικά μέτρα.Ουτε μας ενημερώνει κανείς.Στις φωτιές ο κόσμος τρέχει ,αλλά συνήθως είναι αργά.Ετσι τα δάση μας λιγοστεύουν ,η ζωή μας έχει λιγότερο πράσινο ,η ζωή μας γίνεται χειρότερη ..
 Δείτε το video...
"Ι"



«Το Τρίγωνο της Φωτιάς», ένα διαχρονικά επίκαιρο ντοκιμαντέρ, ερευνά και καταγράφει τα αίτια που οδήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου το 2007, ενώ παράλληλα μας μεταφέρει στη θλιβερή πραγματικότητα εκείνων των ημερών. Παρουσιάζονται μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο μέτωπο των καταστροφών, καθώς και απόψεις ειδικών και επιστημόνων που κάνουν τον απολογισμό των πυρκαγιών. Το βασικό συμπέρασμα, δεν είναι άλλο από την άμεση ανάγκη συνολικής αναδιοργάνωσης του συστήματος δασοπροστασίας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου