Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ :ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ; ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ


Μετά την χθεσινή μου παρέμβαση προς τον εκπρόσωπο του Σύριζα κ. Πιλάλη και τον βουλευτή του νομού κ. Γκιόλα παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα, που έθεσα όχι μόνο
στους προαναφερόμενους
, αλλά και στους Υπουργούς και υπευθύνους για το κλείσιμο του ΙΚΑ στο Κρανίδι.
Ερωτήματα όπως:
Γιατί κλείνετε βιαστικά στις 17 Οκτωβρίου το ΙΚΑ της περιοχης μας, όταν αρχές του 2017 θα λειτουργήσει ο νέος Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης;;!
Γιατί λέτε ότι θα ισχύει το ιδιο καθεστώς και θα αλλάξει μονο το 10/οο,χωρίς να ορίζετε τι αλλάζει;;;την στιγμή που σας στοιχειοθετούμε ότι ακόμα κι αυτό το μη εγκεκριμένο γραφείο εξυπηρετήσεων δεν θα λειτουργήσει οπως μας λέτε, όταν αφαιρούνται το 90/οο των αρμοδιοτήτων.
Γιατί δεν μας λέτε πως λειτουργούν αυτά τα γραφεία στις άλλες περιοχές και κρύβεστε πίσω απο αριθμητικά ποσοστά και το κόστος των ενοικίων;;;;!!
Επειδή επικαλείστε ότι ήταν απόφαση προηγουμένων κυβερνήσεων. Γιατί δεν την αλλάζετε, την στιγμή που έχετε αλλάξει εκατοντάδες αποφάσεις προηγουμένων κυβερνήσεων.;;;!
Ποιός είναι ο κοινωνικός ρόλος της πολιτείας;;; Να στέλνει τους χιλιάδες ασφαλισμένους, συνταξιούχους, επιχειρηματίες και επισκέπτες στο Ναύπλιο αδιαφορωντας για την δυνατότητα τους και κυρίως στον κλάδο της ασθένειας, όταν απαιτείται η φυσική παρουσία του ασφαλισμένου στο ΙΚΑ;;;!!!!
Είναι δυνατόν να επικαλούνται , δια στόματος του βουλευτή, ότι έχουν μειωθεί οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, την στιγμή που η ανεργία έχει φθάσει σε φοβερά ποσοστά, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση κυρίως των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων;;;;
Γιατί θέτουν ζητήματα πληθυσμιακά και συγκρίνουν τους υπόλοιπους Δήμους της Αργολίδας;;;; Υπάρχει ανταγωνισμός των Δήμων;;Κάνουν λάθος. Το ίδιο αγωνιζόμαστε με απόλυτη συνε- ργασία, χωρίς ούτε ενα ευρώ απο την πολιτεία. Αντικαθιστώντας την στον Κοινωνικό της ρόλο.
Εάν το κλείσιμο του ΙΚΑ έχει σχέση με το μίσθωμα, γιατί δεν βρίσκουν άλλο κτήριο με πολύ μικρότερο μίσθωμα;;; Κι αν δεν σκοπεύουν να το κάνουν. Ο Δήμος είναι πρόθυμος να συμβάλλει.
Τελικά το θέμα είναι οικονομικό ή κοινωνικό;;;;
Ποιός είναι ο ρόλος της κυβέρνησης και πως αντιμετωπίζει την κοινωνική κρίση στη χώρα μας;;; Και το κυριότερο γιατί επέλεξε βιαστικά την Ερμιονίδα για απλλη μια φορά;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου