Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Πολύνεκρη επίθεση στη Κωσταντινούπολη...Ο Ορισμός της ασύμμετρης απειλής.


Aσύμμετρη καλείται η, στο εσωτερικό εκδηλωμένη, απειλή εναντίον της ασφάλειας ενός κράτους ή μιας κοινωνίας από την εκδήλωση της οποίας ο επιτιθέμενος προσδοκά ζημιές και απώλειες πολλαπλάσιες από αυτές που θα επιτύγχανε με συμβατικές μεθόδους.
Επίσης μία απειλή που δεν αντιμετωπίζεται με συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις και μπορεί να πραγματοποιηθεί από μικρές ομάδες ατόμων οι οποίες επίσης δεν θα χρησιμοποιήσουν συμβατικά μέσα. Δεν απαιτείται οι ομάδες αυτές να έχουν πολιτικά ή εθνικά κίνητρα. Μπορεί να έχουν οικονομικά ή προσωπικά κίνητρα. Δεν γνωρίζουμε πως, πότε και με ποια μέσα θα επιτεθούν. Για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, έχει αναπτυχθεί ένας ολόκληρος κλάδος ασφαλείας την εθνική ασφάλεια Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Τουρκία ,έχουν επιτύχει καίριο πλήγμα στη χώρα .αφου κυριολεκτικά διαγράφουν σταδιακά τη χώρα απο σοβαρό τουριστικό προορισμό.Δημιουργούν κλιμα φόβου,στο πληθυσμό και παράλληλα δημιουργούν αφόρητη πολιτικη πίεση στην επίσημη κυβέρνηση της χώρας που αδυνατεί να εξασφαλίσει ενα ικανοποιητικό επίπεδο ασφάλειας στη χώρα.Η Τουρκία πληρώνει ακριβά τις φιλοδοξίες του Ερντογάν να μεταρέψει τη χώρα σε περιφερειακή δύναμη..
Το μάθημα για εμάς πρέπει να είναι η διαπίστωση πόσο ευπρόσβλητο και μεταβλητό είναι το τουριστικό μας προιόν που μας κρατάει 'όρθιους"  και πόσο προσοχή χρειάζεται απο όλους στη διαχείριση ευαίσθητων θεμάτων (εξωτερικές σχέσεις,προσφυγικό κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου