Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Η ΝΕΔΥΠΕΡ ζητά ενημέρωση απο τη δημοτική αρχή για το έργο «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΔΡΑΣΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.»

Τρίτη 25 Απριλίου 2017
ΠΡΟΣ κ. Σφυρή Δημήτρη 
Δήμαρχο Ερμιονίδας
ΘΕΜΑ: Αίτημα ενημέρωσης για το έργο «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΔΡΑΣΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.»
Κύριε Δήμαρχε,
Μετά τις ενέργειες της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου επιτέλους πήραμε τις Τεχνικές Εκθέσεις που είχε ζητήσει η παράταξή μας από τις 23 Μαϊου 2016.!!
 Αφορμή στάθηκε η επιστολή μου προς τον Γ.Γ. κ. Διονύσιο Παναγιωτόπουλο   στις 16 Φεβρουαρίου 2017, για το παραπάνω θέμα, με την οποία τον καλούσα  να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.
Όπως γνωρίζετε στο ΔΣ της 11ης Απριλίου 2016 η παράταξή μας δεν ψήφισε την αναμόρφωση προϋπολογισμού   του Δήμου Ερμιονίδας  και είχαμε ζητήσει ενημέρωση για τους δύο  κωδικούς στους οποίους προβλεπόταν η πιλοτική εφαρμογή  νέων τεχνολογιών στη Δ.Ε. Κρανιδίου και στη Δ.Ε. Ερμιόνης για τοποθέτηση καμερών σε κάδους απορριμμάτων και απορριμματοφόρα κ.α., συνολικού ύψους 44.000 €.
Είχαμε επίσης τονίσει  ότι το έργο είναι αμφιβόλου αποτελέσματος καθώς δεν υπήρξε καμία   τεχνικο-οικονομική μελέτη  για την παροχή της υπηρεσίας   και τους στόχους του προγράμματος και είχε προκαλέσει την αντίδραση και άλλων δημοτικών συμβούλων.
Στη συνέχεια στις 12 Μαϊου 2016 υπογράφετε  2 συμβάσεις με την  ανάδοχο εταιρεία «R&D INNOVATION SMART TECHNOLOGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.»  με τον τίτλο  «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΔΡΑΣΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ» για τη Δ.Ε. Κρανιδίου (Αριθ. Πρωτ.:3993/12-5-2016) και για τη Δ.Ε. Ερμιόνης (Αριθ. Πρωτ.: 3982/12-5-2016) αξίας 21.960,42€ εκάστης (σύνολο σχεδόν 44.000€).
Για τη Δ.Ε.Κρανιδίου το αντικείμενο του έργου είναι:

Για τη Δ.Ε.Ερμιόνης το αντικείμενο του έργου είναι:

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της σύμβασης η παράδοση του αντικειμένου δεν μπορεί να γίνει σε περισσότερο από 2 μήνες από την ανάθεση.
Σύμφωνα   με το άρθρο 4 της ίδιας σύμβασης ορίζεται ότι η πληρωμή του αναδόχου γίνεται μετά από τη σύνταξη πρωτοκόλλου παραλαβής της υπηρεσίας από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής.
Σύμφωνα επίσης με το άρθρο 6 της ίδιας σύμβασης αν ο ανάδοχος δεν είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις του ο Δήμος δικαιούται να την καταγγείλει χωρίς καμμία υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης έναντι αυτού, εκτός του ποσού που μέχρι τότε παρασχέθηκε από αυτόν, ύστερα από βεβαίωση καλής εκτέλεσης της εργασίας για την συγκεκριμένη περίοδο από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου.
Μετά τα ανωτέρω προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα;
1) Τι έργο παραλήφθηκε από το Δήμο μέχρι σήμερα  ( 11 μήνες μετά)  με το δεδομένο ότι οι δύο συμβάσεις υπογράφηκαν στις  12-05-2016  και βάσει του άρθρου 2 έπρεπε το έργο να περαιωθεί εντός 60 ημερών ;
2) Για ποιο έργο πληρώθηκαν στον ανάδοχο  στις 21-10-2016,   12.776,96 € για τη Δ.Ε. Ερμιόνης και 9.924,96 για τη Δ.Ε. Κρανιδίου και όχι το σύνολο του ποσού;
3) Παραλήφθηκε οριστικά το έργο από το Δήμο;
4) Η αρμόδια επιτροπή παραλαβής συνέταξε πρωτόκολλο παραλαβής του έργου;
5) Αν υπάρχει βεβαίωση καλής εκτέλεσης της εργασίας για την συγκεκριμένη περίοδο από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου;
Τα ερωτήματα αυτά  χρήζουν άμεσης απάντησης τόσο  για την δική μας ενημέρωση όσο και των δημοτών:
Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου