Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Tάσος Λάμπρου :Η προσφυγή μου και η τροποποίηση της σύνθεσης του Δ.Σ. Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ερμιονίδας





Προς: Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας κ. Α. Δημαράκη
Κοιν.: 1) Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή
           2)Τοπικά ΜΜΕ
Κρανίδι 22/8/2017




Κύριε Πρόεδρε, σε ενημερώνω ότι την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 κατέθεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου αίτημα – υπόμνημα με αριθμό πρωτοκόλλου 193755, με το οποίο ζητάω από την άνω υπηρεσία να εκδώσει απόφαση, άμεσα και δίχως άλλη καθυστέρηση, επί της προσφυγής που έχω καταθέσει με αριθμ. πρωτ. 145861/28-06-2017, κατά της απόφασης 76/2017 3η Ορθή Επανάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας.
Η επιλογή σας να θεραπεύσετε το πρόβλημα της παράνομης σύνθεσης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, μέσω τροποποίησης της σύνθεσής του, δεν λύνει το θέμα και δημιουργεί σοβαρά νομικά ζητήματα για την λειτουργία του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ τους τελευταίους 5 μήνες.
Δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα νομιμότητας για τις αποφάσεις που έχει λάβει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ τους τελευταίους 5 μήνες, εξαιτίας της παράνομης σύνθεσης με την οποία λειτουργεί.
Εάν με είχατε ακούσει από την πρώτη στιγμή στις αρχές Απριλίου του 2017, όταν και εντόπισα το πρόβλημα και είχατε φέρει τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της νέας σωστής και νόμιμης σύνθεσης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, το ζήτημα θα είχε λυθεί από τότε και δεν θα είχαμε τρεις (3) Ορθές Επαναλήψεις από την Διοίκηση του Δήμου με χρονική καθυστέρηση τριών μηνών και με τελικό αποτέλεσμα παράνομη σύνθεση του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ.
Σας θυμίζω, ότι τότε, εάν και στην εισήγηση του Δημάρχου για το θέμα, παρουσιαζόταν ακριβώς ό,τι προέβλεπε το ΦΕΚ ίδρυσης της ΔΕΥΑΕΡ σχετικά με την σύνθεση του Δ.Σ., (δηλαδή τρεις αιρετοί της πλειοψηφίας, ένας αιρετός της
μειοψηφίας, δύο Δημότες και ένας εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα), εσείς αποφασίσατε μέσω μιας 3ης Ορθής Επανάληψης, χωρίς απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, την οποία δεν γνωρίζουμε ποιος την έγραψε και τι σκοπούς εξυπηρετούσε, να ορίσετε αυθαίρετα 4 αιρετούς εκπροσώπους της πλειοψηφίας και έναν δημότη.
Κατά τα άλλα, είχατε το θράσος να με κατηγορήσετε ότι σας συκοφαντώ, σας υπονομεύω και δημιουργώ εμπόδια στην λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ., απειλώντας με παράλληλα με μηνύσεις.
Κύριε Πρόεδρε, ζητώ από εσάς στην αυριανή συνεδρίαση της 23ης Αυγούστου 2017, να μην συζητηθεί το 7ο θέμα σχετικά με  την τροποποίηση της σύνθεσης του Δ.Σ. Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ερμιονίδας, εφόσον εκκρεμεί η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου επί της προσφυγής μου, η οποία πρέπει να εκδοθεί το αργότερο μέχρι την 28η Αυγούστου 2017.
Με αυτόν τον τρόπο σε πολύ λίγες μέρες θα έχουμε την επίσημη θέση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου επί του θέματος, η οποία θα μας κατευθύνει για την λήψη της σωστής απόφασης.
Σας επισημαίνω ότι ήδη έχουμε χάσει πέντε μήνες λόγω της άρνησής σας να με ακούσετε, όταν θα μπορούσαμε σε αυτό το χρονικό διάστημα να συζητήσουμε για τα σοβαρότατα θέματα που σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΕΡ, με τον τρόπο λειτουργίας της, τις καταγγελίες για βιομηχανία απευθείας αναθέσεων, για τα παραμάγαζα, για την τιμολογιακή της πολιτική, για το χαμένο έργο της αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης του Κρανιδίου, για το χαμένο έργο της Αποχέτευσης Κρανιδίου - Πορτοχελίου – Κοιλάδας, για την απαράδεκτη ποιότητα του νερού που προσφέρει η ΔΕΥΑΕΡ στους Δημότες κ.λ.π..
Η πρότασή μου είναι αφού εκδοθεί η απόφαση επί της προσφυγής μου, να προχωρήσουμε στην ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου 76/2017 3η Ορθή Επανάληψη, ως μη νόμιμη και να ορίσουμε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΕΡ με νόμιμη σύνθεση, όπως ακριβώς το ορίζει το ΦΕΚ ίδρυσής της.
Έτσι ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής θα έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνεται και να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές προσώπων στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ και να αξιολογήσει σωστά τους συνεργάτες του.
Διότι κάποιοι έχουν ευθύνες για όλα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία τρία χρόνια στην λειτουργία της ΔΕΥΑΕΡ.
Η άρνησή του θα σημαίνει ότι υπάρχουν δεσμεύσεις και κάλυψη ευθυνών από την πλευρά του Δημάρχου στα σημερινά σοβαρά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η ΔΕΥΑΕΡ.  


Για τη Δημοτική Παράταξη
                                                            Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας
                                                            Ο επικεφαλής
                                                            Τάσος Λάμπρου
                                                            Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου