Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Πέτρος Τατούλης :«Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Ερμιονίδας το αποχετευτικό δίκτυο Κρανιδίου»



Αποτέλεσμα εικόνας 
Ως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο σε μια από τις πιο ανεπτυγμένες2 τουριστικά περιοχές της Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το έργο της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου, κατά την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.
«Είμαι πεπεισμένος ότι με τη νέα ένταξη του έργου στο πρόγραμμά μας θα ολοκληρωθεί στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι η περιφερειακή αρχή έχει αποδείξει την ικανότητά της να αναλαμβάνει ευθύνες και πρωτοβουλίες σε δύσκολα έργα και να τα φέρει εις πέρας με επιτυχία.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που είχε παρουσιάσει στο παρελθόν το έργο αυτό, ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι αρχικά η Περιφέρεια δεν είχε καμία ανάμειξη, καθώς η διευθύνουσα υπηρεσία ήταν η ΔΕΥΑ Ερμιονίδας.
«Είδαμε το έργο από πολύ νωρίς ώστε να αποφευχθεί να βρεθεί σε τέλμα. Γνωρίζαμε ότι κινδύνευε να χαθεί και το έργο και η χρηματοδότηση των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Για το λόγο αυτό από τις αρχές του 2011 συνεννοήθηκα με τη Διαχειριστική αρχή, παρότι δεν ήταν τότε υπηρεσία της αιρετής Περιφέρειας. Δυστυχώς όμως ο τότε Δήμαρχος ήταν απολύτως αρνητικός σε ότι αφορά το έργο, όπως επίσης στη συνέχεια ο εργολάβος, ο οποίος ζητούσε αποζημιώσεις, τις οποίες ποτέ βέβαια δεν έλαβε» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης.
«Σώσαμε το έργο με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε με το ΕΠΠΕΡΑΑ, ώστε να εκχωρήσει στο πρόγραμμά μας τις πιστώσεις που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση του έργου» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου