Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Δημοτική διαβούλευση για το τεχνικό πρόγραμματου Δήμου Ερμιονίδας.

 15:00 : www.sikam.wordpress.gr
             Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης
             http://villadidimo.blogspot.com/2011/04/blog-post_07.html


Παρακολουθήσαμε την διαδικασία.
Αν πάρουμε τον ορισμό της διαβούλευσης η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν εμφανώς λανθασμένη.
Σύμφωνα με τον ορισμό καταθέτεις τις προτάσεις σου στο σώμα διαβούλευσης και αυτό γνωμοδοτεί. Για να γίνει αυτό πρέπει οι συμμετέχοντες να έχουν τις προτάσεις σου για μελέτη και διαμόρφωση δικών τους ενναλακτικών η εξ ολοκλήρου νέων προτάσεων .
Αυτό δεν έγινε .Σύμφωνα με την διοικητική ερμηνεία ή διαδικασία όντως μπορεί να κριθεί άκυρη αν προσβληθεί .
Θέση που υποστήριξε ο κ.Σφυρής και αποχώρησε.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στην πλειοψηφία είχαν άγνοια της διαδικασίας .Λογικό αφου δεν τους δόθηκε ένας οδηγός για αυτήν.
Το βασικό επιχείρημα της δημοτικής αρχής ήταν η ανυπαρξία πόρων για να υπάρξει ένα τεχνικό πρόγγραμα .
Διαθέσιμο ποσό περίπου 500000 ευρω το οποίο θα πάει σε στοιχειώδη μικροέργα ,(κάλυψη σε λακκούβες στους δρόμους και κάποια μικρά έργα για την ύδρευση )
Απόψη μου είναι οτι ο Δήμος λόγω έλλειψης εξιδεικευμένου προσωπικού έχει μεγάλο πρόβλημα σε βασικά πράγματα λειτουργίας .
Αποτέλεσμα όλων αυτών ,η διαβούλευση να εξελιχθεί σε μια φιλική χαμηλών τόνων συζήτηση που έβγαλε αρκετές ειδήσεις . α) Το έργο της αποχέτευσης (των κάπου 11 εκ ευρώ) χάθηκε τελειωτικά.
Μάλιστα ο αρμόδιος επίτροπος σημείωσε στην απάντηση του ότι έχει εκτελεστεί ένα μονοψήφιο ποσοστό του έργου.
Εκτίμηση μου είναι ότι η προηγούμενη διοίκηση θα αντιμετωπίσει πιθανές ποινικές ευθύνες ειδικά αν ο εργολάβος διεκδικήσει αστικά 2 και κάτι εκ ευρώ απο την ΔΕΥΑ η οποία φυσικά δεν θα εχει να τα δώσει .
Ο κ.Σφυρής εμφανίζεται σε αυτό το θέμα μαζί με την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ υπερβολικά εκτεθειμένος.
Λογικά θα δώσει την δική του άποψη για τις εξελίξεις .
Ας περιμένουμε.
β)Αρκετοί άνθρωποι που είχαν πάρει έργα ,προμήθειες κλπ με την προηγούμενη διοίκηση χωρίς απόφαση ΔΣ δεν πρόκειται να πληρωθούν.
γ)Το προσωπικό του δήμου αυτη την στιγμή είναι 51 μόνιμοι υπάλληλοι και περίπου 12 συμβασιούχοι..
Η μισθολογική δαπάνη προπυπολογίζεται περίπου στα 2 εκ τον χρόνο .
Οπότε αν προσθέσουμε τις αποζημιώσεις των αιρετών και των οργάνων πλησιάζουμε τα 2,5 εκ /ετος.
Το προηγούμενο έτος πρέπει να ήταν αρκετά μεγαλύτερη
Εξοντωτικό ποσό ,ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού έχει χαμηλού επιπέδου επιστημονικά προσόντα.
Αρα οι εκτιμήσεις που είχαμε κάνει χρησιμοποιώντας δημόσια έγγραφα έπεσαν δυστυχώς μέσα. δ)Δυστυχώς για μας τους πολίτες οι δύο Δήμοι ακολουθώντας τα χνάρια της κεντρικής κυβέρνησης και ολόκληρης της Ελλάδας έκαναν κυριολεκτικά πάρτι με το δημόσιο χρήμα.
Επειδή όμως οι διοικήσεις ήταν δική μας επιλογή έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Κάποιοι έγιναν πλουσιότερο και εμείς αρκετά φτωχότεροι.
Πάντως μιλάμε για λεηλασία.
Κρίμα.
Μιά σκληρή νέμεσις θα έδινε μια ικανοποίηση στα θύματα αυτής της τακτικής αλλά μην περιμένετε να αρχίσει αυτό απο την Ερμιονίδα.
Κρίμα τους φόρους και α δημοτικά τέλη που πλήρωνε ο κοσμάκης και οι επιχειρήσεις (ειδικα οι νόμιμες)
ε)Το ζητούμενο είναι να σταθούμε στα πόδια μας πάλι.
Θα είναι δύσκολο για τον Δήμαρχο και την ομάδα του οι οποίοι έχουν ξανακυβερνήσει την περιοχή(αρα έχουν ιστορικό ) να κερδίσουν το στοίχημα σε αυτη την δύσκολη περιόδο και να συσπειρώσουν τους πολίτες γιατί με την παρούσα δημοτική και εθνική οικονομική κατάσταση πολυ φοβάμαι θα πάμε σε μια "εθελοντική δημοτική διακυβέρνηση".
Ο κόσμος είναι καχύποπτος και καλά έχει τα δίκια του και χρειάζεται πολυ δουλειά και πολλά δείγματα γραφής για να δείξει εμπιστοσύνη στον οποιοδήποτε.

Απόλυτη διαφάνεια  πρώτα από όλα και βλέπουμε .

Σε μιά καταστάση στην οποία πιθανώς τα σκουπίδια θα μαζεύονται εθελοντικά και αναγκαστικά απο τους πολίτες,τα πάρκα θα φτιαχνονται μόνο αν πηγαίνουν οι πολίτες.Ισως του χρόνου να είμαστε
όλοι αναγκαστικά εθελοντές (ετσι ίσως θα λήξει και η γκρίνια με τις ομάδες).
Ε'ιναι ενδεικτικό ότι για να προσλάβει ο  καθε δήμος 10 εργάτες καθαριότητας απαιτείται διυπουργική απόφαση 3 υπουργών η οποίοι σε αυτό το ψηλό επίπεδο θα κρίνουν αν ένας δήμος οικονομικά έχει
την ικανότητα να τους πληρώνει.
Δυστυχώς ο Δήμος δεν είναι μια ιδιωτική επιχείρηση ώστε να έχει την ευελιξία να αναδιοργανώσει(ως πρός τις οικονομικές του δυνατότητες και τις ματαβαλλόμενες ανάγκες του ) το προσωπικό του και αυτη η έλλειψη δυνατότητας θα τον φέρει ακόμη σε δυσκολότερη θέση.
Το επόμενο στάδιο είναι η δορυφοροποίηση  του Δήμου με κάποιο απο τους μεγάλους Δήμους της Αργολίδας οι οποίοι τράβηξαν όλο το προσωπικό της νομαρχίας αφήνοντας τον Δήμο μας  με μια χούφτα "ηρωικούς επιστήμονες" να παλεύουν μόνοι τους.Ωραία μεταρρύθμιση . όντως.

 
Θ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου