Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η γνώμη μας για το θέμα που προέκυψε με την ΠΟΕ-ΟΤΑ (Απορρίματα ))

Αν και θεωρώ ότι ο Δήμος Ερμιονίδας σωστά απόφασισε να αναθέσει σε ιδιώτη την αναθεση μέρους των εργασιών καθαριότητας ασκώντας έναν νόμιμο δικαίωμα.
 H διαχείριση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την διαφωνία στην ουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που επίσης έχει νόμιμο δικαίωμα να διαφωνήσει και να διεκδικήσει την ακύρωση της ενέργειας αυτής σε νόμιμα βέβαια πλαίσια (νόμιμο θεωρείται η διαδήλωση και η διένεργεια συζήτηση η συνέλευσης σε δημόσιο χώρο)
.Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια όπως η παρεμπόδιση εισόδου ατόμων ,η περισσότερο η εισβολή και η καταληψη του δημαρχείου είναι εμφανώς παράνομη ενέργεια που μπορεί να επιφέρει νομικές συνέπειες.

Την αντιμετώπιση του θέματος αν προκύψει την έχουν αποκλειστικά η δικαστικές αρχές και η Ελληνική Αστυνομία.Την μόνη υποχρέωση που έχει η δημοτική αρχή είναι να ειδοποιήσει τους παραπάνω εγκαίρως .Η φρούρηση ενός δημοτικού κτιρίου δεν ανήκει στις υποχρεώσεις των δημοτικών αρχών .,ούτε η κινητοποίηση πολιτών απο αυτήν για τον παραπάνω σκοπό. καθώς αυτό υποκαθιστά τις αρμόδιες αρχές  και περιγράφεται απο τον νομικό όρο της αυτοδικίας.H δημιουργία "πολιτοφυλακής" ένοπλης ή  μή είναι σαφώς μια  παράνομη ενέργεια.Στην ουσία διοργανώθηκε μια αντιδιαδήλωση σε μια προγραμματισμένη κινητοποίηση .Πολύ επικίνδυνη επιλογή η οποία στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί ελάχιστες φορές και αυτές απο ακραίους χώρους και σε πολύ ιδιαίτερους χώρους .

Οι όροι που χρησιμοποιούνται της "εισβολής ξένων κλπ"' έχουν σοβαρή έλλειψη λογικής στήριξης καθώς η ελληνική επικράτεια είναι ενιαία ,χωρίς περιορισμούς μετακίνησης και άσκησης του δικαιώματος οποιασδήποτε συνδικαλιστικής  οργάνωσης. συμπεριλαμβανόμενης της διαδήλωσης και της συνέλευσης των συνδικαλιστικών οργάνων στην τοπική αυτοδιοίκηση .
Είναι άτοπη καθώς απο τους 14000 πλέον πολίτες της Ερμιονίδας το 40 % παρόλο που ψηφίζει εδώ ,ζει και δραστηριοποιειται  εκτός Ερμιονίδας και φυσικά διαδηλώνει ενίοτε εκεί,και πιθανώς να ξεπερνά μερικές φορές τα νόμιμα όρια ενταγμένος στα συνδικαλιστικά του όργανα,δεν ακούστηκε ποτέ νομίζω να πάς στην πατρίδα σου την Ερμιονίδα να διαδηλώσεις και να ασκήσεις τα συνδικαλιστικα σου δικαιώματα ..
Η επιλογή της αντιπαράθεσης με τον τρόπο που έγινε θα έδειχνε της αδυναμίες της αν οι "εισβολείς " ήταν 20-30 άτομα άκομα  θα έμπαιναν αν ήθελαν στο Δημαρχείο (το οποίο ανήκει σε αυτούς όσο και σε μας αφου αποτελει εθνική περιουσία) φυσικά συντρίβωντας την δική μας πολιτοφυλακή με συνέπειες που μπορεί ο καθένας να φανταστεί.Κατι τετοιο είναι πολυ πιθανό να γίνει την Τετάρτη .Θα ήταν σώφρον απο την δημοτική αρχή να αποφύγει να επαναλάβει την προηγούμενη επιλογή της και να επανέλθει σε μια ρεαλιστική και λογική θέση απέναντι στο θεσμό που εκπροσωπεί η  ΠΟΕ -ΟΤΑ η οποία έχει σαφώς μεγαλύτερη πολιτική ισχύ απο τον Δήμο Ερμιονίδας((+50000)  μέλη .Και φυσικά θα πρέπει να ζητήσει με τον πιο επίσημο τρόπο την συνδρομή της πολιτείας στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Δημαρχείου για την εξυπηρέτηση των πολιτών χρησιμοποιώντας τα νόμιμα μέσα που διαθέτει. Πάντως και να "καταλάβουν "το δημαρχείο θα είναι συμβολικό ,δεν θα το πάρουν μαζί τους ,σε μας θα μείνει..
Σαν συμπέρασμα προτείνω η δημοτική αρχή να μαζέψει το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις (ήδη κυκλοφορούν ανώνυμα πολεμικά email για τα γεγονότα) για να αποφύγει μια προβοκάτσια που θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ίδια αλλά και για όλη την Ερμιονίδα .Δεν θεωρώ καλή επιλογή ο "εμφύλιος " πόλεμος της μνημονιακής εποχής να ξεκίνησει απο την Ερμιονίδα για μια εργολαβία 200000 ευρώ.
*Δεν καταλογίζω καμμιά μομφή στους πολίτες που συμμετείχαν στην αντιδιαδήλωση γιατι απο την στιγμή που κλήθηκαν εκεί αυτα που έγιναν ήταν αναμενόμενα και απο τις δύο πλευρές.
"Ι"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου