Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η χρυση Αυγή στην Ερμιονίδα που δύει....

 http://enpoermionis.blogspot.com/2012/05/blog-post_1838.html
Συμφωνώ  και με αυτά  που γράφει ο κ.Γκάτσος .Ο "κρατισμός" που συχνά αναφέρει στην Ελλάδα
ήταν κοινό γνώρισμα ,της  μεταπολεμικής Λαικής Δεξιάς,της Χούντας των συνταγματάρχων (Τα φιλέτα της περιοχής μας και τα ξενοδοχεία της περιοχής μα ς ήταν αγύριστα δάνεια στους κολλητούς του συστήματος που τώρα οι επίγονοι μοσχοπουλάνε,οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί που τους παραχωρήθηκε δημόσια γή ,ιδιαίτερα δασική ),της μεταπολιτευτικής  δεξιάς ,του ΠΑΣΟΚ.Φυσικά αυτό δεν ήταν θέμα ιδεολογίας αλλά θέμα συντήρησης του πελατειακού κράτους για προσωπικό όφελος μιας κάστας.

 "I"

Κατά αρχή να μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν νόμιμο πολιτικό σχηματισμό.Επίσης πλέον το 13 % των συμπολιτών μας τους επιλέγουν σαν πολιτική λύση .Αρα δεν μιλάμε για ένα φαινόμενο περιθωρίου..
Η πραγματική διασταση του αποτελέσματος βεβαίως είναι ότι 7 στούς οχτώ  πολίτες είναι αρνητικοί σε αυτα που πρεσβεύουν..Το πιο πιθανό είναι να είναι ψήφος διαμαρτυρίας.Οπότε οι χαρακτηρισμοί φασίστες ,ναζί κλπ είναι άστοχοι και υπερβολικοί.Αρκετοί  υπολογίζονται ότι προέρχονται απο τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ  και είναι απίθανο να γίνουν χρυσαυγίτες .


Γιατί η Χρυσή Αυγή πήρε τόσο υψηλό ποσοστό στην Ερμιονίδα που δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τους μετανάστες;

Yπολογίζεται η στέγαση απασχολεί το 50 % των διαμερισμάτων στο Κρανίδι και στην Ερμιόνη αλλά και στα μικρά χωριά(και μάλιστα τα παλαιά και μειονεκτικά σε όχι φθηνές τιμές)  και η διαμονή τους το 30-35% του καθημερινού τζίρου της περιοχής.Η εγκληματικότητα φυσικα δεν είναι Αγιου Παντελεήμονα  που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα όπου η Χρυσή Αυγή ας σημειωθεί πήρε αρκετα λιγότερο απο την Ερμιονίδα.


Εξ άλλου αρκετοί απο τους ένθερμους υποστηρικτές της ακόμη και σήμερα χρησιμοποιούν λαθρομετανάστες στα χωράφια τους οι στις επιχειρήσεις τους όπως και πολλοί άλλοι απο εμάς  βέβαια.Το ποσοστό της Χρυσης Αυγής στην Ερμιονίδα ανήκει αποκλειστικά σε δύο ανθρώπους που πήραν το θέμα επάνω τους  αλλά και στην ανοχή άν όχι υποστήριξη  ανθρώπων που ιδεολογικά ανήκουν στους έχθρούς της Χρυσης Αυγής..


Το θέμα βέβαια θα έρθει στις πραγματικές του διαστάσεις όταν θα γίνει η αναμενόμενη σκούπα για λαθρομετανάστες που θα έχei ιδιαίτερη ένταση ειδικά στα μέρη που η Χρυσή Αυγή έχει υψηλά ποσοστά και η Ερμιονίδα είναι σχεδόν στην κορυφή της λίστας...
Τότε ο άδολος πατριωτισμός και το προσωπικό οικονομικό συμφέρον θα έρθει σε σύγκρουση και φυσικά θα υπερισχύσει το δεύτερο. Και θα δούμε το φαινόμενο να κρύβουν τους μισητους μεταν;aστες  στα σπίτια τους απο τις εφόδους της Αστυνομίας  καθώς ποιός θα μαζέψει τα κολοκύθια και τις ντομάτες..;
Γιατί ο πατριωτισμός  και η καθαρότητα της Φυλής αποκλείει μεροκάματα 10ωρα με 15-20 ευρώ .
Η προσφορά εργασίας απο ντόπιο προσωπικό στα χωράφια  και στην κτηνοτροφία(βοσκοί) είναι ελάχιστη ανεξαρτήτου αμοιβής .Είναι ανόητο να περιμένεις σε ενα απόφοιτο ΑΕΙ ΜΕ 2 ξένες γλώσσες να φυλάξει πρόβατα για 500 ευρώ τον μήνα.(έγκλειστη απασχόληση,τόσα πέρνουν τα Αλβανάκια και οι Πακιστανοί )  .
Θα φύγουν στο εξωτερικό και θα μας στέλνουν κάρτες.. και καλά θα κάνουν.Ηδη το κάνουν.
Ετσι θα έχουμε το φαινόμενο οι γονείς στην Ελλάδα να εχουν παράνομους μετανάστες στα χωράφια τους  ,τα παιδιά τουςνα είναι μετανάστες που θα τους κυνηγούν και χλευάζουν οι νεοναζί στην Γερμανία ενώ θα ψηφίζουν εθνικοσοσιαλιστές στην Ελλάδα....Παραλογισμός.

Επίσης είναι γνωστο ότι ήδη το 30% των αλλοδαπών μας  έχουν φύγει απο την Ερμιονίδα αφού η μεγάλη πλειοψηφέια τους ήρθε για να ζήσει και όχι για να σκοτώσει τους Ελληνες η να μολύνει το dna μας .Και όπως πάνε τα πράγματα σε ένα χρόνο θα  μείνουν ελάχιστοι...
Θα φύγουν στο εξωτερικό και θα μας στέλνουν κάρτες.. και καλά θα κάνουν.Ηδη το κάνουν.
 Φυσικά όλοι θα συμφωνήσουμε ότι η απασχόληση εν γένει θα πρέπει να γίνεται με νόμιμο προσωπικό και να γίνει πλήρως σεβαστή η εργατική νομοθεσία..
Οχι βέβαια για τις αβάσιμες θέσεις των λεγόμενων εθνικιστών αλλά γιατί πρέπει να υπάρχουν ισότιμος ανταγωνισμός και των επιχειρήσεων αλλά προπάντων των εργαζομένων ..

Ο "πατριωτισμός" που γίνεται προσπάθεια να γίνει συνώνυμο των εθνικιστών για μένα σημαίνει κατά κύριο λόγο την υπεράσπιση του συντάγματος,την ανεπιφύλακτη αποδοχής της έννοιας της "δημοκρατίας" ,την πληρωμή των φόρων στο κράτος ,τον σεβασμό στη έκφραση ,στην ελεύθερη διάδοση των ιδεών και κυρίως τον σεβασμό της αντίθετης άποψης..
Εξ άλλου  με την βία μπορούμε να αντιπαρατεθούμε  όλοι (δεν χρειάζεται πολυ μυαλό για αυτό)
αν μεταφερθεί η αντιπαραθεση εκεί..Και εκεί οι επτα θα υπερισχύσουν στο ένα...

.

Ετσι δεν είναι ;



* το Σύνταγμα της Ελλάδας.Ισως το πιο φιλευλευθερο στον κόσμο.
Ο εκλογικός νόμος που νοθεύει δραματικα την ψήφο  δυστυχώς δεν εχει συνταγματικό περιορισμό.Ετσι σήμερα το 17% που ψήφισαν μικρά κόμματα δεν αντιπροσωπεύονται..Η ισοδυναμία της ψήφου δυστυχώς δεν κατοχυρώνεται σ τις εθνικές εκλογές (ισχύει όμως στις τοπικές) και η αστοχία της επιλογής φαίνεται στην εποχή μας.και γενικά στις καταστασεις που η κοινωνική συνοχή απειλείται.
Δυστυχώς οι περισσότεροι Ελληνες αγνοούμαι το Θεμελιώδη νόμο της Χώρας μας ούτε το υπερασπιζόμαστε επαρκώς...Αγόμεθα απο δημαγωγούς(δεξιούς και αριστερούς  υπάρχουν παντού )  ,χωρίς να φροντίζουμε όπως οι Αθηναίοι πολίτες που πολλοί αναφέρουν να έχουμε την γνώση σε καίρια πράγματα της κοινωνίας μας...Η δημοκρατία προυποθέτει πολίτες με γνώση και διάθεση για συμμετοχή .

5 . Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.  
 Άρθρο 5
  Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
 2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Απαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.
3Άρθρο 5Α
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.

"Ϊ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου