Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Καταφύκι

Σωστή αναφορά.Θα το τυπώσω και θα το  μεταφέρω και εγώ στη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ερμιονίδος και φυσικά στο τοπικό συμβούλιο των Φούρνων.
Και να μην ξεχνάμε ότι τη καταστροφή την προκάλεσε η ανόητη προσπάθεια της τότε Κοινότητας Ερμιόνης να φτιάξει δρόμο στο φαράγγι  με την προοπτική να πουληθουν μερικά χτήματα απο τη πλευρά της Ερμιόνης σε μεγαλύτερη αξία.
Η κινητοποίηση ήταν καθολική απο τους κατοίκους των Φούρνων με επικεφαλής τον κ Γιάννη Βαρκαρόλη  θυμάμαι ,αλλά είχαμε εξαιρετική υποστήριξη απο πολλους κατοίκους  της Ερμιονίδος και απο την Ερμιόνη αλλα και απο ανθρώπους επιστήμονες εκτός Ερμιονίδας πραγματικούς ανιδιοτελείς πρωτοπόρους του Οικολογικού Κινήματος που τότε δεν ήταν της μόδας. και φυσικά λυσσαλέα αντίδραση απο την τότε Κοινότητα Ερμίονης και τους ενδιαφερόμενους για το PRoject.Παντως απο ότι θυμαμαι στο παρα ένα το γλυτώσαμε.
.Δεν είναι να  βρούμε τώρα που ανήκει το Φαράγγι  γιατι ανήκει σε όλους τους πολίτες  του Δήμου και όχι μόνο..
Και επίσης η συγκεκριμένη απόφαση είναι η πρώτη που εκδόθηκε απο το Συμβούλιο Επικρατείας και είναι οδηγός για όλες τις επομένες ανακηρύξεις.Πάντως και τότε  ολοι με τους "οικολόγους" τα είχανε αλλα χάρις αυτούς μπορεί ο κόσμος να κάνει την βόλτα του σε αυτό το ξεχωριστό μέρος.

 Πιστεύω ότι δεν θα ξαναγίνει...
Και με την ευκαιρία να επισημανουμε ότι το Φαράγγι δεν έχει κανένα σύστημα πυρασφάλειας ούτε έχει ιδιαίτερη θέση στο σχεδιασμός της Πυρασφάλειας της περιοχής (Περιπολία πυροσβεστικού οχήματος  κλπ ,κατασκευή δεξαμενής νερού).
 
Θ.Δ

.Πηγή:ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Το Καταφύκι δεν είναι πίστα μοτοκρός..

Με έκπληξη την πρωτοχρονιά, στη βόλτα μας στο Καταφύκι, είδαμε ίχνη από ρόδες μηχανής σε όλο το μονοπάτι που βγάζει μέχρι τα Παπούλια.
  Χθες το απόγευμα που είμαστε ξανά στη γέφυρα, ένας δαιμονισμένος θόρυβος που αντανακλούσε σε όλο το φαράγγι και έκανε τα πουλιά να πεταχτούν τρομαγμένα, έδωσε απάντηση στην απορία μας..
 Δύο μηχανές μοτοκρός, διέσχιζαν το φαράγγι..
 Ερχόντουσαν από τα Παπούλια και βγήκαν προς τον κάμπο της Ερμιόνης.
 Κατανοούμε το βαθμό δυσκολίας της διαδρομής για αγώνες, όμως το Καταφύκι δεν είναι πίστα για μοτοκρός.
 Είναι καταφύγιο πουλιών και άγριων ζώων και οφείλουμε να μη διαταράζουμε τον χώρο τους, αλλά να τον σεβόμαστε και να τον προστατεύουμε.
 Να θυμίσουμε στους  μοτοσυκλετιστές, ότι μετά από απόφαση του ΣτΕ 772/1992, το φαράγγι προστατεύεται ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και καταφύγιο άγριας ζωής.  Ας αφήσουμε και κάτι ανέπαφο!

  Εμείς θα κάνουμε ανάλογη  αίτηση -καταγγελία, στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ερμιόνης και θα κοινοποιηθεί στο  Δήμο Ερμιονίδας, περιμένοντας άμεση λύση.

Παλαιότερα αφιερώματα  για το Καταφύκι
Καταφύκι-καταφύγι

Η αίτηση-καταγγελία που καταθέσαμε σήμερα:
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Ερμιόνη 7-1-2011                                                                                                                 Προς
τον κο Ιωάννη Κρητσωτάκη
Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ερμιόνης

Κοινοποίηση
Κο Καμιζή, Δήμαρχο Ερμιονίδας
Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Ερμιόνης
Κύριε πρόεδρε,
Σας καταγγέλλουμε ότι το φαράγγι Καταφύκι, στο μονοπάτι από την Ερμιόνη έως τα Παπούλια, το διασχίζουν παράνομα μηχανές μοτοκρός.Όπως γνωρίζουμε , μετά από απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, 772/1992, το φαράγγι προστατεύεται ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και καταφύγιο άγριας ζωής και μια τέτοια παράνομη δραστηριότητα διαταράσσει τον προστατευόμενο και πολύτιμο από φυσικής κληρονομιάς, χώρο.
Παρακαλούμε να επιληφτείτε του θέματος άμεσα.

Για την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ»
Γαρυφαλλιά Δέδε
Ρίνα Λουμουσιώτη
Αθηνά Μπουκουβάλα
Αγγελική Μαντζαβίνου
Βενετία Σχοινά
Κική Βεντουρή Σέρφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου