Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Κατανομή υπηρεσιών στο νέο Δήμο

Το μεγάλο πρόβλημα είναι στην Ερμιόνη καθώς για τα υπόλοιπα διαμερίσματα οι καταργήσεις υπηρεσιών  έγιναν με τον πρώτο νόμο συγχωνεύσεων.
Σύμφωνα με αυτα που διαρρέονται είναι ότι θα μείνει το ΚΕΠ και η  υπηρεσία για τους μετανάστες που μεταφέρεται απο την Νομαρχία.Υπάρχουν πολλές παράμετροι καθώς η λογική  λέει  ότι η συγκέντρωση
ολων των υπηρεσιών σε ένα εναίο διοικητικό κέντρο είναι πιο αποτελεσματική για την άσκηση διοίκησης αλλα στην επαρχία με τους πολλούτς οικισμούς αυτό δημιουργεί πληθώρα μετακινήσεων με αναλογο κόστος βέβαια.
Η λογική επιλογή θα ήταν η μεταφορά όλων των διοικητικών υπηρεσίων σε ένα σημείο εκτός αστικής ζώνης του Κρανιδίου (διαθεσιμα ακίνητα είναι το κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας στην Μελίντρα και το ακίνητο των πρώην εργοστασίων Λαναρά.Και τα δύο βέβαια χρειάζονται ανακατασκευή και μετατροπές ..
Παράλληλα δημιουργείται  πυκνη δημοτική συγκοινωνία ώστε να είανι εύτκολη η μεταβάση εκεί.
Μονο τα μισθώματα των διαφόρων δημοσίων υπηρεσίων υπερβαίνουν τις 10000 ευρώ τον μήνα(ΙΚΑ ,Αστυνομία,Υπηρεσίες Νομαρχίας ,ΔΕΥΑΚ,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΉκλπ) .Αρα υπάρχει  μια οικονομική βάση να μελετηθεί η επιλογή αυτή.
Επιπλέον μείωνεται η κυκλοφοριακή φόρτιση του Κρανιδίου καθώς σταδιακά τον πόλο αυτό θα ακολουθήσουν και οι εμπορικές δραστηριότητες.
Τελικά είναι πολυπλοκο θέα...καθώς γίνονται πολλές αλλαγές για πολλους πολίτες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου