Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:Η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ Ν.Π.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ κ΄ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Μετά το άρθρο μας της 5ης Ιανουαρίου 2017 με τίτλο «ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΔΑΠ»  με το οποίο ζητούσαμε συγκεκριμένα στοιχεία για τις ενέργειες του ΔΣ του Ν.Π.Αλληλεγγύης  κ΄Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ερμιονίδας σχετικά με τον αποκλεισμό της εταιρείας στην οποία είχε κατακυρωθεί το έργο για την παροχή της   υλοποίησης των προγραμμάτων Κ.Δ.Α.Π. έναντι του ποσού των 56.000€ περίπου, και για το οποίο δεν πήραμε ποτέ απάντηση στα ερωτήματά μας, έρχεται τώρα η έκθεση του Επιθεωρητή του ΑΣΕΠ   κ. Μποροδήμου (Αριθμ..:43/2017/) με την οποία διαπιστώνονται ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες καθώς και καταλογισμό στα μέλη του ΔΣ του Νομικού Προσώπου για παράνομες προσλήψεις και αποδοχές στα ΚΔΑΠ.
  Στο συγκεκριμένο άρθρο γράφαμε τότε  ότι παραδόξως το Νομικό Πρόσωπο με την απόφαση 169/2016 της 21-12-2016, αποφάσισε κατά πλειοψηφία ( μειοψήφησε η κ. Γκαμίλη Ελένη) την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με χρονική διάρκεια από 01/01/2017 έως 31/07/2017, δηλαδή να προσλάβει προσωπικό για να τρέξει το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ.Η πρόσκληση δημοσιεύτηκε στις 23-12-2016 και αφορούσε  την κάλυψη 19 θέσεων εργασίας κατά ειδικότητες με την αποστολή των βιογραφικών να λήγει πολύ γρήγορα, μόλις σε 8 ημέρες, δηλαδή μέχρι την 31-12-2016.
Με βάση τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι εκτός από την προχειρότητα στη διαχείριση των κοινών της σημερινής διοίκησης  του Νομικού Προσώπου υπάρχουν ενδείξεις και για κακοδιαχείριση κατά την άσκηση των καθηκόντων.
Την βασική ευθύνη όμως εκτός της Προέδρου του Ν.Π έχει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, ο οποίος οφείλει να γνωρίζει τα σχετικά κείμενα των νόμων για τη νομιμότητα των προσλήψεων στο δήμο και τα νομικά πρόσωπα χωρίς να παραβιάζονται οι αρχές της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας.
Όφειλε εξάλλου  να προστατεύσει τα μέλη του ΔΣ του Ν.Π. από τις ευθύνες που απορρέουν από την ενασχόλησή  τους με τα κοινά.
  Αυτή η εξέλιξη έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη "κακώς κείμενο"  μετά από αυτά που μας έχουν απασχολήσει σε αυτή τη δημοτική περίοδο      ( βιομηχανία αναθέσεων στη ΔΕΥΑΕΡ- Μαρίνα Πορτοχελίου-δίκτυο ύδρευσης Κρανιδίου- αποχετευτικό δίκτυο-κακή ποιότητα νερού κ.λ.π.). και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι άλλο θα συμβεί μέχρι το τέλος μετά από αυτό.
Σε σχετική συζήτηση που έγινε στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας είχαμε τονίσει την σοβαρότητα που πρέπει να δείχνει η κάθε διοίκηση, ιδίως στο σεβασμό των νόμων, και να δρα με βάση την προάσπιση των συμφερόντων  του Δήμου μας όσο και των δημοτών γενικότερα.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης το θέμα του καταλογισμού ευθυνών στο ΔΣ του Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας κ΄Αλληλεγγύης πρέπει να έρθει στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας για ενημέρωση του  σώματος και των δημοτών κατ΄επέκταση.

Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου