Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Το Σαββάτο η τελική Γενική Συνέλευση της ΠΑΠΟΕΡ και λίγες προσωπικές σκέψεις.

Χωρίς απαρτία έγινε η δεύτερη προσπάθεια για Γενική Συνέλευση της ΠΑΠΟΕΡ  στην Λεπίτσα.
Παρουσία 40 ατόμων έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις θέσεις της ΠΑΠΟΕΡ  σχετικά με την πρόταση διαβούλευσης απο την πλευρά της περιφέρειας σχετικά με το σχέδιο ΠΕΣΔΑ .
Οι θέσεις της ΠΑΠΟΕΡ μπορείται να τις δείτε εδώ(πολύ καλή δουλειά)
Το κλίμα ήταν πολύ καλό ακούστηκαν  πολλές απόψεις και γενικά έγινε ένας γόνιμος διάλογος
Συμπέρασματα δικά μου είναι
1.Η χώρα μας  έχει τεράστιο πρόβλημα στην διάθεση των σκουπιδιών και το κυριότερο βρίσκεται σε αμηχανία καθώς πιέζεται απο τα πρόστιμα της κοινότητας και απο την άλλη διαφαίνεται ότι υπάρχει ένας λυσσαλέος πόλεμος των εταιρείων που θα πάρουν το φιλέτο των έργων ,Το κυριότερο πρόβλημα
είναι οι χωροθετήσεις ειδικά στα εργοστασια καυσης που ειναι αναπόφευκτο  οτι θα γίνουν..Απο ότι φαίνεται το ειδικό βάρος της υπουργού ΥΠΕΚΑ είναι ελάχιστο. παρόλο που οι απόψεις της είναι σε σωστη βάση...Μακάρι να μας διαψεύσει...

2.Στην ουσία είναι όλα στον αέρα,οι δημοτικοι μας άρχοντες άσχετα αν κατηγορούνται δίκαια η άδικα είχαν και έχουν ελάχιστα περιθώρια αυτόνομων ελιγμών αφου τα πάντα κινούνται απο την Περιφέρεια.
Τα βέλη και η πίεση πρέπει να κατευθυνθουν πρός την περιφέρεια και το ΥΠΕΚΑ..Οι δήμαρχοι μας
τα έκανα θάλασσα μόνοι τους και επικοινωνιακά και στην πράξη με το θέμα της ανακύκλωσης.Θα μπορούσαν να πάνε στο θέμα πολύ καλύτερα και να είχαν τον κόσμο μαζί τους...

θεωρώ ακόμη ότι η χρήση του δεματοποιητή δεν είναι καταστροφική φτάνει να μην συνεχίσει η κατάσταση όπως έχει γιατι διαφορετικά  βλέπω μια κρύα μέρα του Χειμώνα κινδυνέυουμε να αυτοαναφλεγουν εντελώς τυχαία.Γιατί τότε θα έχουμε πετύχει μια τρύπα στο νερό.Αντί να καίγονται στις χωματερές θα καούν στα Δίδυμα μαζεμένα και θα εξοντώσουν στην κυριολεξία ανάλογα με το αέρα η τους Φούρνους η τα Δίδυμα.η το Λουκαίτι και το Ηλιόκαστρο η όλους μαζί.γιατί θα καινε για πολλές μέρες.

3.Εχω το ένστικτο ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να οριστεί ως ΧΥΤΥ .της Ανατολικής Πελοποννήσου ο χώρος του Δεματοποιητή γιατί η περιοχή μας   δεν διαθέτει πολιτικό βάρος που θα μπορούσε να αντισταθεί στα κέντρα αποφάσεων.Η Εγκατάσταση ΧΥΤΥ  αν γίνει δεν είναι καταστροφική αν τηρηθούν οι προδιαγγραφές αλλά είναι ένα θέμα που θέλει πολύ συζήτηση .Αλλα είπαμε ότι μια υπόθεση και προσωπική σκέψη.Το χειρότερο σενάριο είναι να μας στήσουν το εργοστάσιο καύση   η και τα δύο μαζί..
Πάντως  αν εξασφαλίσουμε  τις προδιαγγραφές λειτουργίας και ένα καλό  πακέτο αντισταθμιστικών δεν είμαι αρνητικός.Πχ ΔΕΠΟΣ  στο Πορτο Χέλι στο Δήμο,Ανάβαλος,ενάν ανέξαρτητο σταθμό ελέγχου Ρύπων και ένα σεβαστο ετήσιο οικονομικό Bonus  το συζητάμε.Τα λεώ αυτά γιατί θαρρώ ότι έτσι και αλλιώς δεν θα μας ρωτήσουν.Δείτε τι έκαναν στο Γραμματικό.
Αυτά θα επανέλθω.


Θ.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου