Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010
Οσα δεν είπε ο κ.Θεοδωράκης.
Η παρέμβαση του κ.Θεοδωράκη σχετικά με την δημιουργία της ¨Σπίθας" περιλαμβάνει
μερικά σημεία που είναι ενδιαφέροντα όπως ενδιαφέροντες είναι και οι διαπιστώσεις
πολλών και ανώνυμων πολίτων αυτής της χώρας της μεγάλης εθνικής τραγωδίας (γιατί τέτοια
φάση περνάμε ) σχετικά με τα αίτια που μας έφεραν εως εδώ.
Είναι όντως τώρα ορατό ότι οι ευθύνες για την χρεωκοπία της χώρας είναι συλλογικές και μακροχρόνιες.
Απο το 1985 και μετά οι εκλεκτοί μας οικονομολόγοι προσπαθούσαν να αφυπνίσουν την ελληνική
κοινωνία σχετικα΄με τον κίνδυνο που ελλόχευε η διόγκωση των δημοσίων εξόδων (λόγω διόγκωσης του προσωπικού,σκανδαλώδους διαχείριση κλπ) και αντίστοιχα διόγκωση του εξωτερικού χρέους.
Ομως κανείς απο τους υπεύθυνους φορείς της χώρας δεν είχε το ήθος και το τσαγανό να υπηρετήσει
την λογική και την αλήθεια.Απο το δεξιό παρακράτος περάσαμε αρχικά σε ένα σοσιαλιστικό παρακράτος το οποίο στην συνέχεια εξελίχθηκε σε απόλυτα διακοματικό το οποίο σε συνεργασία με τους πιό άχρηστους επιχειρηματίες της χώρας κατάφεραν το επίτευγμα αν ελέγξουν το πολιτικό σύστημα σε μεγάλο βαθμό.
Η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ πούλησαν 5 εκ ανθρώπους δλδ όλη την ελληνική παραγωγική κοινωνία και την
έφεραν ως εδώ .Παρόλο που είχαν την καλύτερη πληροφόρηση για το σύνολο των οικονομικών στοιχείων της χώρας σιώπησαν και συνεργάστηκαν ,πρόδωσαν.
Γυρίστε 30 χρόνια πίσω και βρείτε μια απεργία των κορυφαιων συνδικαλιστικών οργανισμών σχετικά
με θέματα που αφορούσαν την διαφάνεια,την αναδιοργάνωση ,την εργασιακή δικαιοσύνη ,την λογική
Γυρίστε πίσω και βρείτε μια ανακοίνωση τους που να προσπαθεί να ανακόψει τον παραλογισμό των συνεχών ψηφοθορικών διορισμών στο δημόσιο.Δεν θα βρείτε.Θα βρείτε ομως πολλούς παραλογισμούς όπως ότι ένας εργαζόμενος που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέας μπορει να μένει άνεργος χωρίς κανένα δάκρυ ενώ ο αντιστοίχος στον δημόσιο τομέα πρέπει να εφ όρου ζωής να καλοπληρώνεται ,να μην ελέγχεται λές και πρόκειται για την ιερά αγελάδα της Ινδίας.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν εχω τίποτα με καμμιά τάξη απλα η αλήθειες πρέπει να λέγονται γιατι η αλήθεια είναι το απαραίτητο καύσιμο που μπορεί να μετατρέψει μια σπίθα σε μια φωτιά που με το φως της να μπορεί οδηγήσει αυτή την πανέμορφη και χαρισματική χώρα σε ένα αξιοπρεπές μελλον.
Και για να μην τα ρίχνουμε όλα στους πολιτικούς πρέπει να παρατηρήσουμε ότι αρκετούς απο αυτούς
μίλαγαν για τα επερχόμενα αδιέξοδα και απο τα δύο κόμματα εξουσίας.Θυμηθείτε την απόπειρα για το ασφαλιστικό του Γιαννίτση το 1991 ,την κοινωνική θύελλα που προκάλεσε το soft ασφαλιστικό της Πετραλλιά ,η απόπειρα της soft εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της Γιαννάκου που έφτασε στα όρια κοινωνικής επανάστασης. και πολλές άλλες απόπειρες που σε αρκετές περιπτώσεις εκμηδένισαν πολιτικά τους εμπνευστές τους .
Οι πολιτικοί ,τουλάχιστον κάποιοι απο αυτούς προσπάθησαν αλλά έχοντας απέναντι τους μια διεφθαρμένη Ελλάδα υποχώρησαν ,συμβιβάστηκαν ,αποχώρησαν .
Στην δημοκρατία η επιβολή έχει συγκεκριμένα όρια στην κοινωνική αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει γιατί απλά ισχύει η αρχή της συνυπευθυνότητας .Οταν δεν μπορείς το πάς μέχρι εκεί που πάει ,και παραδίδεις στον επόμενο μήπως βρεί αυτός την συνταγή για αν προχωρήσουν μερικά πράγματα ...
Ακόμη και σήμερα που η κρίση είναι εξω απο κάθε έλεγχο και καθε βδομάδα 10000 εργαζόμενοι και
ελεύθεροι επαγγελματίες μένουν άνεργοι όλη η συζήτηση γίνεται για τον δημόσιο τομέα .Και είναι λογικό αφου εκεί βρίσκονται οι βάσεις ,η καρδιά του παρακρατικού συτήματος που μας έφερε ώς εδώ.
Και οι πολιτικοί ξέρουν πολύ καλά φοβούνται γιατί γνωρίζουν ότι προκειμένου να διαφυλάξουν τα προνόμια και την διαφθορά τους (προσέξτε όχι τούς εργαζόμενους τους ) είναι διατεθειμένοι να τινάξουν την χώρα στον αέρα.Και το λένε ....αμήχανα.....
Και εμείς σε αμηχανiα είμαστε και σε αγωνία είμαστε .....
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου