Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Απο την Αστυνομια στην πολιτική Προστασία

Συμφωνώ με την τοποθέτηση  του γείτονα μου σχετικά με την Αστυνομία.
Θέλω να προσθέσω ότι υπάρχει μια σκέψη για χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων του Συναιτερισμού
στην Μελίντρα το οποίο  διαθέτει την έκταση για να μαζέψει όλες τις υπηρεσίες (ΚΕΠπ,Δήμος,Αστυνομία κλπ))
Με την ευκαιρία για την παλιά Αστυνομία , είναι εμφανές ότι αποτελεί κίνδυνο θάνατο γιατί μπορεί να
καταρεύσει ολόκληρο η κάποιο τμήμα του με αποτέλεσμα  να έχουμε θύματα .
Νομίζω ότι υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να την κάνει για τα κτίρια που είναι σε επίκινδυνη κατάσταση .
Γίνεται μια επιτροπή (θα ψάξω και θα ενημέρωσω πως ακριβώς γίνεται) και αν ο ιδιόκτητης δεν παρει τα προβλεπόμενα μέτρα ,μπορεί ακόμη και να κατεδαφισθεί..Το ίδιο ισχύει γενικότερα σε όποιο κομματι
κάθε κατασκευής μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τους πολίτες.
Ψιλά γράμματα θα μου πείτε...
Επίσης ένα άλλο θέμα που υπάρχει  είναι  με το κτίριο της Πυροσβεστικής το οποίο σε ένα σεισμό πιαθανώς να καταρρεύσει και να  εγκλωβίσει  όλα τα οχήματα τους εξουδετέρωνοντας τον μόνο αξιόπιστο φορέα αντίδρασης  σε σοβαρές απειλές.
Γενικά υπάρχουν αρκετά θέματα Πολιτικής προστασίας τα οποία θέλουν περισσότερη προσοχή.
και επιμέλεια .Απο ότι ξέρω έχει συνταχτεί σχέδιο πολιτικής Προστασίας αλλά ούτε οι πολίτες είναι
ενημερώμενοι για σημεία συγκέντρωσης μετά από  ένα ισχυρό σεισμό.Ουτε εχει γίνει άσκηση σχετικά με ένα ενδεχόμενο τέτοιο.
Τλεος αφου πιάσαμε  αυτά  τα θέματα πρέπει να αναφέρουμε την έλλειψη κλιμακοφόρου οχήματος για ψηλά κτίρια απο την Πυροσβεστική .Απο ότι γνωρίζω υπάρχει ένα στο Ναύπλιο.
Θα ήθελα να δώ πω θα απεγκλωβίσουν ανθρώπους απο τους πάνω οροφους σε καποιο απο τα ξενοδοχεία σε μια καλοκαιρινή  φωτιά. μέχρι να έρθει το όχημα απο το Ναύπλιο.
Επίσης σχετικά με την πολιτική Προστασία δεν υπάρχει δημοτικό  φωτιζόμενο ελικοδρόμιο ώστε να μπορεί η επαρχία να δεχτεί βοήθεια  η να μεταφέρει  τραυματίες κατα την διαρκεια νύχτας με ασφάλεια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου