Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Mια χούφτα bloggers και η αναζήτηση ενός παραδειγματος...


Δυστυχώς δεν  ειχα την δυνατότητα να παραβρεθώ  στην συνάντηση..των φιλων Blogger  με την νέα δημοτική αρχη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων  .Διάβασα μερικές ενστάσεις ,λογικό είναι αλλά δεν θέλω να σχολιάσω κανένα καθώς η ιδιοτητα του ιστολόγου  δεν σημαίνει υποχρέωση συμμετοχής σε κάτι  που δεν επιθυμεί. Εξ αλλου είναι σεβαστό ότι καποιος μπορεί να θέλει την ανωνυμία.

Μετά απο μιά σκληρη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο  με πολλες συγκρούσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμους με ευθύνη και των δύο υποψηφίων που το επέτρεψαν είναι λογικό να υπάρχουν
πικρίες και προσωπικές κόντρες και αντιπάθειες.
Δεν είμαστε άγγελοι ,ούτε κατα αναγκη πρότυπο στην κοινωνία μας για να έχουμε πάντα την τέλεια συμπεριφρά...Είμαστε καθημερινοί άνθρωποι ,με την τρέλλα μας ,τα προβλήματα μας και τα κολλήματα μας..

Ανήκουμε σε διαφορετικές γενιές  μεταξύ μας ,έχουμε πιθανως διαφορετική μόρφωση ,διαφορετικές εμπειρίες αλλα΄έχουμε ένα κοινό . χαρακτηριστικό :
Εκφράζουμε άμεσα η έμμεσα μέσα απο τις αναρτήσεις μας και τα καλά μας και τα άσχημα  μας.  αλλοι επώνυμα και αλλοι ανώνυμα...Και αρκετές φορές εκφράζουμε την αγωνία,την δυσπιστία ,η την αγανακτηση πολλών αλλων ανθρώπων της Ερμιονίδας που για δικούς τους λόγους έχουν αποφασίσει  να μην μιλούν..
Και νομίζω ότι ολοι μας το κανουμε αρκετά καλά και θα συνεχίζουμε να το κανουμε ακόμη καλύτερα και στο μέλλον(αν τρωγομαστε  και λιγότερο μεταξύ μας ,αλλα αυτό μάλλον είναι καταγγραμμένο ανεξίτηλο στο ελληνικό μας γονιδίωμα).Η ουσία είναι ότι  η Ερμιονίδα έχει ήδη  ένα ανεξάρτητο και υψηλού επιπέδου δίκτυο ενναλακτικής πληροφορήσης που σιγά σιγά θα γίνεται  καλύτερο..
Το πρόβλημα πάντως της Ερμιονίδος δεν είναι οι Blogger Ουτε βέβαια και η σωτηρία της εξαρταται απο εμάς.
Ο νέος Δήμος Ερμιονίδος θα ξοδέψει μόνο για μισθοδοσία των εκλεκτων αιρετων μας ένα σεβαστό ποσό αρκετων εκαντονταδων χιλιάδων ευρώ ,Δεν πρέπει να υπάρχει και ένα βήμα προσφοράς απο αυτην την πλευρά;Πείτε προσφέρουμε το 50% των αποδοχών μας σε κάτι.Οτιδήποτε .
Φτάνει για πχ για ένα δημοτικό εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό...Σε μια κινητή ιατρική μονάδα που θα σώσει ζωές  μέχρι να φτάσει κάποιος  στο Ναύπλιο η στο Αργος.Θα βάλουμε και τα ονόματα σας πάνω στα οχήματα και θα εκπλαγείται με τα χρήματα που θα προσφέρεο όλος ο κόσμος..
Και θα σας φτιάξουμε εμείς και Site  και αναμεταδόσεις στο internet.( και  ότι θέλετε.Και πιο προχωρημένα πράγματα που δεν φανταζεσται ότι υπάρχουν.Σε αυτην την επαρχία δραστηριοποιούνται εθελοντικά πάνω αποι 600-700 άτομα.
Συνήθως αθόρυβα αλλα πολυ αποτελεσματικά.Πολλοί απο αυτούς έχουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο απο αυτούς που επέλεξαν να τους διοικούν και αρκετοί απο αυτούς έχουν επίσης και μεγαλύτερες δυνατότητες προώθησης τοπικών θεμάτων απο τους αιρετούς μας...Αρκεί να δοθεί ένα εναυσμα.Και το καλύτερο είναι το προσωπικό παράδειγμα της προσφοράς....

Θανασης Δημαράκης .




   
   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου