Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Για Σκιάθος ξεκίνησα πάλι εδω έφτασα..:)

Εγραψε ο κ.Μπροδήμας
 
Συμφωνω.Υπάρχει και η Σκιάθος που αρχίζει να γίνεται γνωστή στους λάτρεις
της αεροπορίας Αν τα καταφέρω θα πάω αυτη την χρονιά.Oi Plane  Spotters είναι  θεματικοί
φωτογράφοi. Θεωρουνται οι πιο καλοί ταξιδευτές για τους τουριστικούς προορισμούς.
Υπάρχουν αντιστοιχοι θεματικοί ερασιτεχνες φωτογράφοι .Υπολογίζονται ότι φτάνουν τα 5 εκ σε όλο τον κόσμο. Στη ν Ερμιονίδα το πιό αρχαίο πραγμα που μπορείς να φωτογραφήσεις είναι οι αρχαίες ελιές .Μερικές φτάνουν πιθανως τα 2000 χρόνια.Δυστυχώ ς δεν υπάρχει καθεστώς προστασίας με αποτέλεσμα να αγοράζονται γι ανα τοποθετηθούν σε καποια βίλλα.
Μερικές φυσικά χάνονται στην διαδικασία .Αν  είμασταν σε άλλη χώρα θα ήταν μνημεία και θα πλήρωνες εισιτήριο για να τις δείς.
Εγω λόγω της δουλειας μου γνωρίζω την θέση αρκετών απο αυτές  αλλά δεν βγάζω υλικό γα ευνόητους λόγους προστασίας,
Φαντασθειτε ένα ήπιο δίκτυο με μονοπάτια μέσα απο τα χωραφια μας (χωρίς να αλλάζουν τα ιδιοκτησιακά κλπ) με σήμανση ,με προσθήκες μερικών δένδρων σκιάς με παγκάκια και μερικες παροχές νερού για τους περιπατητές..
Περιοχές,,,Α)Τσουκαλιά,Πελεή,Φουρνοι ,Αδέρα..Και χωρίς πολλά πολλά η Ερμιονίδα μπαινει στον Χάρτη της Φυσιολατρίας ,της Πεζοπορίας...Η οριοθέτηση μιας ανάβασης στο Μεγαλοβούνι .Αυτο θα μπορουσε να γίνει διεθνές events.. Aτέλειωτες επιλογές γι αποιοτικό τουρισμό...Θυμαμαι πριν απο μερικα χρόνια κανονίστηκε και ήρθε για πεζοπορία ενας Σύλλογος Πεζοπορίας απο την  Αθήνα 70+ άτομα ,Περπάτησαν απο την Ερμιόνη στον Αγιο Ιωάννη στον Λαμπογιαννά ,ήταν χειμώνας ,Του ς προσφέραμε θυμάμαι νερό και χυμούς  .Φαντασθείται Κάθε κυριακή τον Χειμώνα να τρώνε στην Ερμιονη  στο Ηλιόκαστρο στην Κοιλάδα  100 άνθρωποι να πίνουν τα καφεδάκια τους.. Και αποκτας πελάτες για το καλοκαίρι,Τα μέλη των πεζοπορικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα φτάνουν πιθανα τις 50000 μέλη.Των ευρωπαικών τα 7 εκ .
Αυτα και καλημέρα...:)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου