Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Του κόσμου τα κορυφαία νέα..12;00

ΙΑΠΩΝΙΑ.1. Η Ιαπωνία εξετάζει νέα μέτρα, για να αντιμετωπίσει την πυρηνική κρίση στον σταθμό της Φουκουσίμα, τη μεγαλύτερη που έχει γνωρίσει η χώρα στην ιστορία της, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μια επιλογή θα ήταν να καλυφθούν οι αντιδραστήρες 1, 3 και 4 του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος έχει συνολικά έξι αντιδραστήρες, με ένα ειδικό ύφασμα που συγκρατεί τα ραδιενεργά σωματίδια, κατά δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιούκιο Εντάνο.
Διαβάστε περισσότερα εδω.

Ψάχνουν απεγνωσμένα λύσεις για τη διαρροή στη Φουκουσίμα(zougla.gr)
                          2.Τα ποσοστά συγκέντρωσης του ραδιενεργού ιωδίου-131 στο θαλασσινό νερό, κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην επαρχία Ναίιτσι βρέθηκαν υψηλότερα κατά 3.355 φορές από το επιτρεπτό όριο. Η Ιαπωνία εξετάζει νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει τη χειρότερη ατομική κρίση του κόσμου από το Τσέρνομπιλ το 1986, που έχει προκαλέσει άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή στην Ιαπωνία, με 27.500 νεκρούς ή αγνοούμενους από τις 11 Μαρτίου. Οι ΗΠΑ και η Γαλλία αναμένεται να βοηθήσουν την Ιαπωνία να περιορίσει την ακτινοβολία. Στο νοσοκομείο εισήχθη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tepco, που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Διαβάστε περισσότερα εδω.
Αύξηση της ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα(enet.gr)
                          3. Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας που εντοπίστηκαν σήμερα έξω από την ισχύουσα ζώνη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανάγκασε την οικολογική οργάνωση «Γκρίνπις» να καλέσει την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να επεκτείνει την ζώνη εκκένωσης.

Η περιβαλλοντική οργάνωση επιβεβαίωσε πώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας ξεπερνούν τα 10 μικροσίβερτ την ώρα στο χωριό Ιιτάτε, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του πυρηνικού εργοστασίου, «τα επίπεδα είναι αρκετά υψηλά, ώστε να απαιτείται η εκκένωση σε μεγαλύτερη ακτίνα», αναφέρει η «Γκρίνπις».
Διαβάστε περισσότερα εδω.
Φουκουσίμα: Μεγαλύτερη ζώνη εκκένωσης ζητά η «Γκρίνπις»
      ΛΙΒΥΗ :
1.Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα να ενισχύσει στρατιωτικά τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών που μάχονται τον Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με δηλώσεις του χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, λίγες μόνο ώρες έπειτα από την ολοκλήρωση της διεθνούς διάσκεψης που διεξήχθη στη Βρετανία. Στη διεθνή διάσκεψη κράτη αλλά και οργανισμοί αποφάσισαν τη συνέχιση της πίεσης στο καθεστώς Καντάφι, προκειμένου ο Λίβυος ηγέτης να εγκαταλείψει την εξουσία, διευκρινίζοντας ότι η στρατιωτική δράση θα συνεχιστεί, όσο αυτός απειλεί τον λαό του. Την ίδια ώρα ο στρατός του Καντάφι, παρά τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς, έχει καταφέρει να απωθήσει τους εξεγερμένους αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα από περιοχές που είχαν καταλάβει τις προηγούμενες ημέρες.
Διαβάστε περσισσότερα εδω. 
Το στρατιωτικό εξοπλισμό των ανταρτών στη Λιβύη εξετάζουν ΗΠΑ, Γαλλία


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου