Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

* Πρέπει να οριστούν οι χώροι που επιτρέπεται η προσωρινή απόθεση στερεών αποβλήτων 

Η ανακοίνωση,
Αρκετό καιρό τώρα, σε συγκεκριμένα σημεία εναποτίθενται, εκτός κάδων, ογκώδη αντικείμενα κάθε φύσης. Ο Δήμος με τα μέσα που διαθέτει και την ενεγή Βοήθεια Εθελοντών κάνει κάθε προσπάθεια για την αποκομιδή όλων αυτών των αντικειμένων. Πρόσφατα με ευθύνη του Δήμου σε συγκεκριμένα σημεία τοποθετήθηκαν και μεγάλοι κάδοι περισυλλογής ώστε να βελτιωθεί η εικόνα

               Δυστυχώς όμως ο όγκος και η συχνότητα εναπόθεσης είναι τέτοια, που με τα υπάρχοντα μέσα του Δήμου και τους εθελοντές, δεν είναι δυνατή πλέον η αποκομιδή. Και το αποτέλεσμα που εμφανίζεται αισθητικά και περιβαλλοντικά δεν είναι καθόλου ευχάριστο.


               Πέραν αυτών ο Δήμος Ερμιονίδος δεν έχει υποχρέωση να περισυλλέγει και να μεταφέρει μπάζια και κάθε λογής κλαδέματα από επαγγελματικές και καλωπιστικές καλιέργειες δένδρων και κήπων. Ούτε ασφαλώς διαθέτει μεταφορικά μέσα και συνεργείο για τέτοια δραστηριότητα.


               Πρέπει να γνωρίζεται ότι : 

                 - Όσοι εκτελούν οικοδομικές εργασίες είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τα μπάζια και να αποθέτουν σε χώρους όπου επιτρέπεται αυτή η δραστηριότητα.

                 - Υπάρχει η δυνατότητα έως τέλος Ιουνίου της ελεγχόμενης καύσης κλαδιών, σε χώρους εκτός οικισμών μετά από άδειατης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρανιδίου

             Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας καθώς και όλους τους επαγγελματίες σε συνεργασία, με απώτερο στόχο την βελτίωση της εικόνας, εν όψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου.

              Πρέπει όλοι να γνωριζουμε πς οι οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, βαρύνουν και επιμερίζουν σε όλους μας.

Ο Αντιδήμαρχος

Σταύρος Κούστας   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου