Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Μεγάλες οι συγκεντρώσεις των Ελλήνων πολιτών στις Ελληνικές πόλεις.

Γράφει το In.gr

"Με ένα πανό που γράφει το σύνθημα στα ισπανικά και ελληνικά «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!» πάνω από 20.000 πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος (η προσέλευση συνεχίζεται), ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα (μέσω facebook) για κινητοποιήσεις τύπου Ισπανίας και
στην Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 5.000 άτομα. Ανάλογες συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων Ελλήνων» (indignados griegos) πραγματοποιούνται σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας"
 Γράφει η Ελευθεροτυπία.

  "Πουλάτε, πουλάτε. Ξύλο που θα φάτε", φωνάζουν οι Έλληνες "Indignados" Δεκάδες χιλιάδες πολίτες κυριευμένοι από αγανάκτηση για τα νέα μέτρα και το Μνημόνιο πλημμύρισαν τις πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων. Ακολουθώντας το παράδειγμα των Ισπανών «Ιndignados», νέοι, οικογενειάρχες και συνταξιούχοι, χωρίς κομματικές ταμπέλες, πραγματοποιούν από το απόγευμα ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, υψώνοντας τη δική τους φωνή απέναντι στη λεηλασία που επιχειρείται σε βάρος τους.
Γράφει η Zougla.gr
  Το σκέφτηκαν, το συζήτησαν στο Διαδίκτυο και το έκαναν. Η «σιωπηρά πλειοψηφία» κατέβηκε στους δρόμους της χώρας από τον Λευκό Πύργο και την Πλατεία Συντάγματος έως το Ηράκλειο της Κρήτης, το Βόλο και την Πάτρα.

Η ιδέα μπορεί να ξεκίνησε στην Μαδρίτη και την πλατεία Puerta Del Sol, αλλά προηγουμένως είχε ανθίσει ο σπόρος της στην πλατεία Ταχρίρ, στο Κάιρο. Η διαδικτύωση της νεολαίας αλλά και των λιγότερο νέων αυτού του κόσμου, που επιθυμεί να πορευτεί χωρίς την Δαμόκλειο Σπάθη των διεθνών οικονομικών παραγόντων, είναι τελικά αποτελεσματική. Αποτελεσματικότερη πάντως, από τις κομματικές επιταγές και τα συνδικαλιστικά παιχνίδια.



Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, συγκεντρώθηκαν μετά τις πέντε το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος. Χωρίς πανό αλλά με συνθήματα, παλμό και κυρίως αποφασιστικότητα. «Δεν θα φύγουμε από εδώ εάν δεν υπάρξει κάποια αντίδραση», έλεγε ο Βασίλης στο μικρόφωνο του Zougla Radio. «Κανείς δεν θα φύγει» πρόσθετε αμέσως ο Παντελής. «Επιτέλους ξεκουνήθηκα από τον καναπέ μου. Είναι εδώ από τις ενοχές μου γιατί ποτέ δεν κατέβηκα στον δρόμο να διαμαρτυρηθώ», συμπλήρωνε η Μαρία.
Γράφει  Skai.gr

Στα χνάρια των Ισπανών αγανακτισμένων



Πολυπληθείς αυθόρμητες συγκεντρώσεις πολιτών πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Δεκάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους ειρηνικά μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, στα πρότυπα των ισπανών Idnignados που εδώ και μέρες έχουν κατακλύσει την κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, Puerta del sol.

Στην εντυπωσιακή συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» πολιτών, χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ακούστηκαν σποραδικά συνθήματα κατά τη κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, ενώ αναρτήθηκαν και πανό υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος.

Μέχρι στιγμής, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 30.000 άτομα στο Σύνταγμα, περίπου 8.000 στη Θεσσαλονίκη και 2.000 στην Πάτρa



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου