Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

11% έπεσε η κατανάλωση ρεύματος τον Αύγουστο


Πτώση-ρεκόρ 11,1% κατέγραψε η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τον φετινό Αύγουστο σε σχέση με τον ιδιαίτερα θερμό περσινό, με τις μεγάλες βιομηχανίες και τα νοικοκυριά να μειώνουν δραστικά την κατανάλωσή τους.
Για τη βιομηχανία η κατανάλωση τον προηγούμενο μήνα υποχώρησε κατά 8,89% σε 456.407 μεγαβατώρες, ενώ για τη χαμηλή τάση, όπου εντάσσονται εμπορικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η μείωση της ζήτησης έφτασε το 11,7% στις 4.090.757 μεγαβατώρες από 4.632.884 μεγαβατώρες τον Αύγουστο του 2010.

Παρά τη φαινομενικά εντυπωσιακή κάμψη της κατανάλωσης, που σε μεγάλο βαθμό είναι απότοκη και της μειωμένης δραστηριότητας στη βιομηχανία λόγω της ύφεσης, το μεγάλο ποσοστό πτώσης οφείλεται και στο γεγονός ότι τον αντίστοιχο περσινό μήνα είχε καταγραφεί διψήφια αύξηση στη ζήτηση, ιδίως στα αστικά κέντρα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που είχαν επικρατήσει.
Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα η κατανάλωση ρεύματος καταγράφει μείωση που φτάνει το 2,67%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ. Η μείωση οφείλεται αποκλειστικά στη χαμηλότερη ζήτηση από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις (-3,89%), ενώ αντίθετα αυξημένη κατά 5,92% είναι η κατανάλωση ενέργειας από τους πελάτες της υψηλής τάσης, δηλαδή τις τσιμεντοβιομηχανίες, τις μεταλλοβιομηχανίες κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου