Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η παρουσία του project απο την Project της Hellenic Development Beteiligungs AG στο Ναύπλιο.(Ελληνικό - ΔΕΠΟΣ Πορτο Χέλι)

To video είναι απο την παρουσίαση του Project της  Hellenic Development Beteiligungs AG,
που έγινε την Κυριακή στο Ναύπλιο.Η εταιρεία είναι αποτέλεσμα των συνεχών προσπαθειών της  
«Ε. Δ. Γούτος Α.Ε.» για την βέλτιστη απόδοση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
Τοπικό ενδιαφέρον έχει η πρόταση της για αξιοποίηση της έκτασης της ΔΕΠΟΣ στο Πορτο Χέλι 
με την δημιουργία διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου σε συνδυασμό με κατασκευή πολυτελών ακινήτων κατοικίων.Για την συγκεκριμένη έκταση θα ανακοινώσει σύντομα την ολοκληρωμένη επενδυτική της πρόταση.

Φαίνεται  ότι υπάρχει επαφή με τον Δήμο Ερμιονίδας ,ο οποίος όμως εκτός απο ένα γενικό αίτημα
παραχώρησης της έκτασης για δημοτική χρήση δεν έχει διαμορφώσει  καμμιά πρόταση για την αξιοποίηση  της .
Θα δούμε όλοι τις εξελίξεις ,αλλα εγώ πιστεύω ότι περιοχή χωρίς αεροδρόμιο μεγαλη τύχη σε αναπτυξη δεν έχει...Η απόσταση απο το Ελευθέριος Βενιζέλος είναι 3 ώρες και η διαδρομή είναι κατα μεγάλος μέρος κουραστική.Μια ενναλακτική λύση είναι η χρήση πολυ γρήγορων ταχυπλόων σκαφών ώστε να γίνει εφικτό το χρονικό περιθώριο που δίνουν οι μεγαλοι tour operators που είναι το μέγιστο 2 ώρες.
   Υπενθυμίζω ότι έγινε μια προσπαθεια να δημιουργηθεί αεροδρόμιο κοντα στο Λουκαίτι(απο την Ελσα Παπαδημητρίου) αλλά τέθηκε  σε ισχύ ο περιορισμός απόστασης απο το Ελευθέριος Βενιζέλος(LGAV)  και η ευκαιρία χάθηκε.
Είναι μεγάλη η συζήτηση τη χάραξη μια μακροπορόθεσμης σχεδιασης της Ερμιονίδας που απαιτεί την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας  η οποία κατα κύριο λόγο γίνεται απο την δημοτική αρχή.Δυστυχώς όπως είναι τα πράγματα οι δυνατότητες είναι πολυ περιορισμένες για διαφόρους λόγους .
Και είναι πολύ απογοητευτικό αυτό..
"Ι"  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου