Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Το Γυμνάσιο Κρανιδίου επιλέχτηκε στο πρόγραμμα Comenius

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Το Γυμνάσιο Κρανιδίου μετά από αίτηση που υποβλήθηκε προς το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών τον Φεβρουάριο 2012 επελέγει για το Πρόγραμμα COMENIUS.
Η δράση COMENIUS συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της.
Τα σχέδια COMENIUS για σχολεία
-  ενσωματώνονται στις συνήθεις δραστηριότητες του σχολείου
-  διεξάγονται στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος των μαθητών
-  περιλαμβάνουν ομάδες από περισσότερες τάξεις
-  έχουν τον ευρύτερο δυνατό αντίκτυπο στο σχολείο.
Τα Σχολικά Σχέδια προάγουν την ευρωπαϊκή συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών από διάφορες χώρες. Η συνεργασία προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν ο ένας
τη χώρα του άλλου, να διερευνήσουν τις διάφορες πολιτισμικές παραμέτρους, αλλά και τον τρόπο σκέψης και ζωής, και να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τη διαφορετικότητα. Τα σχολικά σχέδια προκαλούν την παραδοσιακή μάθηση και διδασκαλία, εισάγοντας νέους και δημιουργικούς τρόπους αντιμετώπισης των μαθημάτων του σχολικού προγράμματος
Τα σχέδια αυτά αποσκοπούν στη βελτίωση της σχολικής διαχείρισης και των παιδαγωγικών προσεγγίσεων, και δίνουν τη δυνατότητα στη διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό να ανταλλάξουν εμπειρίες για προβλήματα και ανάγκες που έχουν επισημανθεί από κοινού. Τα σχέδια αυτού του τύπου μπορούν να επικεντρωθούν είτε σε διοικητικά, είτε σε παιδαγωγικά θέματα.
Η διακρατική κινητικότητα καταλαμβάνει σημαντική θέση στη Δράση COMENIUS. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ευρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο φάσμα ευκαιριών ανταλλαγής επισκέψεων οι οποίες αποβλέπουν στην ενίσχυση της συνεργασίας για το σχέδιο και στη σύσφιγξη των συμπράξεων.
Οι μαθητές, στη διάρκεια της παραμονής τους στην άλλη χώρα, φιλοξενούνται συνήθως από τις οικογένειες οι μεν των δε. Με τον τρόπο αυτό τους προσφέρεται μια άριστη ευκαιρία να μάθουν τη γλώσσα και να γνωρίσουν τον πολιτισμό του εταίρου.
Τα Σχέδια COMENIUS, μεταξύ άλλων, προάγουν τη διαπολιτισμική συνειδητοποίηση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί έρχονται σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και τρόπους ζωής. Η συνεργασία με άλλα σχολεία της Ευρώπης ενισχύει την Ευρωπαϊκή διάσταση στην Εκπαίδευση μέσα από το καθημερινό πρόγραμμα του σχολείου. Δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες και ειδικότερα στους νέους να βρουν την ταυτότητα τους και να εκτιμήσουν τις ιδιαιτερότητές τους μέσα στην πολυπολιτισμική Ευρώπη.  
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιούμε στο Γυμνάσιο Κρανιδίου έχει τίτλο: European Fable ways to Human Values και σε μετάφραση «Με τους Ευρωπαϊκούς Μύθους για τις ανθρώπινες αξίες».
Συμμετέχουν οι χώρες Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και Κύπρος.
Θα ασχοληθούμε με τις ανθρώπινες αξίες των μύθων του Αισώπου.
Στην παιδαγωγική ομάδα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί:
Η Ρομπότη Ασημίνα είναι η νόμιμη εκπρόσωπος του σχολείου και έχει αναλάβει μαζί με την Λουκαίδου Σοφία το τεχνικό μέρος
Η Ηλιού Ευαγγελία είναι η συντονίστρια και υπεύθυνη του προγράμματος.
Οι Αποστολοπούλου Αγγελική και Κοτσοβού Χρυσούλα έχουν αναλάβει τη σύνδεση με το αναλυτικό πρόγραμμα, την εμψύχωση της ομάδας και την καλλιτεχνική επιμέλεια.
Θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη της δράσης μας.

Η Διευθύντρια
Ασημίνα Ρομπότη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου