Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο αγώνας των κατοίκων για να κλείσει και να εξυγιανθεί η χωματερή του Σταυρού Διδύμων συνεχίζεται.

Παρουσία αρκετού κόσμου απο τα Δίδυμα αλλά και απο άλλα μέρη της Ερμιονίδας έγινε στις οχτώ σημέρα το βράδυ ,συζήτηση ενημέρωση στο μπλόκο των κατοίκων.
Συζητήθηκαν διάφορα θέματα ,τακτικής υστερα από το ενδεχόμενο αύριο να γίνει μεταφόρτωση δεμάτων πρός αποδέκτη.Την εντολή την έχει μάλλον η ίδια η εταιρεία που έκανε την μεταφορά το καλοκαίρι.Η πληροφορία έχει δοθεί προφορικά και δεν υπάρχουν στοιχεία για ποσότητες και ρυθμούς  απομάκρυνσης.(ούτε για κόστος ....) 
Αποφασίστηκε τελικά με απολύτη ομοφωνεία το περαιτέρω  απόλυτο κλείσιμο της χωματερής,(Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ακόμη βλάβη στο μηχάνημα που τοποθετεί τα σύρματα στα δέματα).
Αποφασίστηκε επίσης να γίνεται έλεγχος των ποσοτήτων που μεταφέρονται ..

Εγινε συζήτηση να επιτραπεί η είσοδος ενός απορριμματοφόρου την ημέρα. για λόγους εξυπηρέτησης των ευαίσθητων χώρων του Δήμου(σχολεία και Κέντρο Υγείας) αφού βέβαια εξασφαλισθεί χώρος και με την προυπόθεση να μεταφορτώνονται άμεσα πρός απομάκρυνση.
  Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα του Δήμου να ενοικιάσει Press container και για λίγες μέρες να εκτονώσει την κατάσταση ,μέχρι να δούμε όλοι που φτάνουν οι δυνατότητες και προθέσεις της Περιφέρειας.
Υπάρχει πάντως στενή συνεργασία των προέδρων Φούρνων και Διδύμων ώστε ο Σταυρός να αποκλεισθεί απο πιθανή θέση εγκαταστάσεων του "νέου" συστήματος διαχείρισης.
Θεωρητικά η δημοτική αρχή πρέπει να αρχίσει την δημόσια διαβούλευση  για την πιθανή θέση .
  μετά το δεδομένο αυτό στο οποίο  θα συναντήσει και σφοδρή νομική "επίθεση" απο φορείς της περιοχής σε όλα τα επίπεδα.Αφού βέβαια παρουσιάσει αναλυτικά την πρόταση της .


"Ι"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου