Τρίτη 2 Απριλίου 2013

"Επιταγή εισόδου στην εργασία" για 35.000 νεαρούς ανέργους του ΟΑΕΔ


 Η πρόσκληση  εδώ .http://www.internetmarketingwow.com/uploads/docs/6561.pdf

Πηγη :Αυγη


 Αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας μετρο  καθώς μια επιχείριση (ειδικά τις εποχιακές) την συμφέρει   να αντικαταστήσουν προσωπικό με το μισό κόστος...Ειδικά στον τουρισμό πιστεύω θα γίνει καθολική σχεδόν χρήση  του μέτρου..



"I"




Το πρόγραμμα προβλέπει τη δυνατότητα 80 ωρών κατάρτισης, πρακτική άσκηση πέντε μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, που φθάνει τις 500 ώρες, με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, ενώ μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης
μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας με πλήρη μισθό και ασφάλιση τουλάχιστον για ένα έτος.
Ο κάθε ωφελούμενος θα λαμβάνει τη θεωρητική κατάρτιση εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ και για την πρακτική άσκηση 2.300 ευρώ, εάν είναι απόφοιτος ΑΕΙ-ΤΕΙ, ή 2.000 ευρώ, για αποφοίτους δευτεροβάθμιας ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Οι επιχειρήσεις που θα αποδεχθούν το πρόγραμμα δεσμεύονται ότι δεν προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού κατά τη διάρκεια υλοποίησής του, αλλά δεν αποκλείονται απολύσεις μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο ενόψει της έναρξης του προγράμματος.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά διαμέσου της ιστοσελίδας:https://www.voucher.gov.gr/
Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε πως σύντομα θα δημοσιοποιηθεί και η προκήρυξη για την ένταξη 10.000 θέσεων για νέους που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματικότητα στον τομέα του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου