Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου του Δήμου Υδρας για το Μετόχι.

"Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας, κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος σημείωσε πως πρέπει να βρεθεί οριστική λύση και ενημέρωσε τους παριστάμενους πως  πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και σκέψη δική του είναι πως όλες οι υπάρχουσες θαλάσσιες εγκαταστάσεις που πληρούν τα κριτήρια, όπως αυτή στο Μετόχι, να νομιμοποιηθούν".


Πάντως απο το δελτίο Τύπου νέο λιμάνι δεν φαίνεται στον ορίζοντα.Ετσι και αλλιώς δεν είναι μια απλή υπόθεση με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.Εχω την εντύπωση ότι βρέθηκε μια χρυσή τομή  η οποία στην ουσία είναι λειτουργικά η προτέρα κατάσταση ...Ισως για αυτό δεν έβγαλε δελτίο Τύπου ο δικός  μας ο Δήμος.Γιατί το κύριο πρόβλημα  δημιουργήθηκε απο σύγκρουση υδραίικων συμφερόντων στην μεταφορά επιβατών.στην οποία θα μπορούσε να διεκδικηθεί το 50 % απο την δικιά μας όχθη.(όπως και στο δίαυλο Κόστας-Σπετσών .όπου μονοπωλείται σχεδόν απο σπετσιώτικα θαλάσσια ταξί) με μια συμφωνία αρχών των Δήμων για αδειοδότηση  1:1.
Οπως και η δρομολόγηση τοπικής σύνδεσης Ερμιόνης -Υδρας με παροχή δημοτικού parking (καθώς το κέρδος χρόνου απο την πλεύση στο δίαυλο απο το Μετόχι ,εξανεμίζεται απο τον χρόνο που ξοδεύεται για να φτάσεις εκεί) .
Ομως υπάρχει η οικονομική ισχύς και η πρόθεση  για μια τέτοια επένδυση απο τοπικούς παράγοντες ;..Μάλλον όχι.


"..........Ομως μια επιλογή δημιουργίας τοπικής γραμμής που βελτιώσει την σύνδεση  απο την Ερμιόνη,όπως μου έλεγε άνθρωπος που είναι στον τουρισμό το πιθανότερο είναι να οδηγήσει μεγάλο μέρος της κίνησης της Ερμιόνης(η οποία είναι αναμφίβολα το ποιό γραφικό μέρος της Ερμιονίδας)  στην Υδρα ειδικά αν το εισιτήριο είναι σχετικά προσιτό.Καθώς η Υδρα είναι σαφώς ελκυστικότερη με τα σημερινά στοιχεία επιλογή απο την Ερμιόνη,όπως και οι Σπέτσες απο το Πόρτο Χέλι. ..............Βέβαια δεν θα λείψει το αντίθετο ρεύμα το οποίο υπο συνθήκες  σταδιακά μπορεί  να βελτιώσει την δυναμική και των δύο προορισμών.Δυστυχώς στην Ερμιονίδα οι υψηλές αποδόσεις στο real estate  και στις κατασκευές οδήγησαν τις επενδύσεις σε τομείς έξω απο τον τουρισμό ειδικά απο τους δικους μας ανθρώπους "Ετσι η  λύση βέβαια είναι η αναβάθμιση των τουριστικών μας προορισμών οι οποίες δεν είναι φιλικές προς τους επισκέπτες καθώς λείπουν βασικές προυποθέσεις για να χαρακτηρισθεί ένα μέρος σύγχρονο τουριστικό θέρετρο.και μερικές από αυτές είναι :

α) η απαγόρευση  της κυκλοφορίας των αυτοκινητών τους καλοκαιρινούς μήνες.στον Πυρήνα των τουριστικών μας προορισμών
β) Η  δημιουργία  οργανωμένων παραλιών
γ) Η απουσία μέσων μεταφοράς με λογικό κόστος  τις νυχτερινές ώρες.

δ) και φυσικά αεροδρόμιο σε λογική απόσταση ..
..και όλα αυτά ενταγμένα σε ένα κοινό πλαίσιο προβολής και συνδυασμού με τα γύρω τουριστικά μέρη καθώς απαιτούνται συνεργασίες για να επιβιώσεις στην υπερσυγκεντρωμένη πλέον  παγκόσμια τουριστική βιομηχανία ....Εχουμε πολυ δρόμο να βαδίσουμε....Τα τελευταία γεγονότα μας έδειξαν ότι βρισκόμαστε σε προβληματικό επίπεδο  τουλάχιστον απο ικανότητα αντίληψης της πραγματικής κατάστασης στο θέμα. και σε κάθε περίπτωση σαν κοινωνιες πρέπει να βρισκόμαστε δίπλα και όχι απέναντι.
   
"Ι"
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣΎδρα, 25 Απριλίου 2013ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤην Τρίτη 22 Απριλίου επισκέφθηκαν το Δήμο μας, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υ.Ε.Ν κ. Κωσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον  Διευθυντή  Τεχνικών Έργων του Υπουργείου κ. Αριστοτέλη  Παπαδόπολη.
Της παρουσία τους στο νησί μας  προηγήθηκε επίσκεψή τους στον Δήμο Ερμιονίδος και συνάντησή τους με αξιωματούχους του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείο για το θέμα του  προβλήτα στο Μετόχι.
Κατά  την άφιξή τους στην Ύδρα μέσω του Μετοχίου,  οι εκπρόσωποι του Υπουργείου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη στο γραφείο του, στην οποία επίσης έλαβαν μέρος οι Αντιδήμαρχοι κ. Αναστάσιος Σωτηρόπουλος και κ. Λουκία Λούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Αθανάσιος  Μερτζάνης, ο Αντιπρόεδρος κ. Ανάργυρος Βούλγαρης και το μέλος της ειδικής επιτροπής για την υπόθεση του Μετοχιού  Πλοίαρχος Ε.Ν κ. Πέτρος Αγγελάκος.
Κατά την  διάρκεια της συνάντησης  συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στην επίλυση του ζητήματος του προβλήτα, ενώ για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα εξεύρεσης μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης, στο φλέγον αυτό θέμα.
Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας, κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος σημείωσε πως πρέπει να βρεθεί οριστική λύση και ενημέρωσε τους παριστάμενους πως  πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και σκέψη δική του είναι πως όλες οι υπάρχουσες θαλάσσιες εγκαταστάσεις που πληρούν τα κριτήρια, όπως αυτή στο Μετόχι, να νομιμοποιηθούν. Μάλιστα τόνισε πως τα δεδομένα κάνουν επιβεβλημένη μια τέτοια λύση η οποία θα είναι προς όφελος όλων, αφού η ασφαλής και αδιάλειπτη συγκοινωνία είναι το πρώτιστο μέλημα της πολιτείας και σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε όλοι.
Ο Δήμαρχος επέδωσε στον κ. Μουντζούρη το Μετάλλιο του Παύλου Κουντουριώτη, σε ένδειξη τιμής και ευχαριστιών για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο, αλλά και ο ίδιος στην εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα της επικοινωνίας της Ύδρας με την απέναντι ακτή.
«Η σημερινή μας συνάντηση απέδειξε πως η πολιτεία όποτε χρειάζεται μπορεί να δίνει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Ο προβλήτας στο Μετόχι, όπως έχω πολλές φορές πει και στο παρελθόν, αποτελεί για την Ύδρα την εναλλακτική  λύση στην σύνδεσή της με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το δικαίωμα στην επικοινωνία είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το στερήσει από κανέναν. Όλα πρέπει να γίνουν στα πλαίσια της νομιμότητας και έτσι θα γίνουν. Όλοι έχουμε συμφέρον να συνεργαστούμε με σκοπό το κοινό όφελος. Οι γείτονες και φίλοι μας, γνωρίζουν πολύ καλά, όσο και εμείς, πως με την συνεργασία  επιτυγχάνονται σπουδαία πράγματα. Δεν μας χωρίζει τίποτα, αντίθετα πάρα πολλά είναι αυτά που μας ενώνουν.  Η θάλασσα είναι κοινός τόπος ανάπτυξης και προόδου», δήλωσε ο Δήμαρχος Ύδρας
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου