Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κ.Σγουρός δηλώνει ότι δεν δέχεται παράταση μεταφοράς σκουπιδιών στην Φυλή.

..............Κατά τη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αττικής εκφράστηκε κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο συνέχισης της διαδικασίας μεταφοράς απορριμμάτων από την Πελοπόννησο στον ΧΥΤΑ Φυλής.
Ο κ. Σγουρός τόνισε στην τοποθέτησή του ότι «Δεχτήκαμε τη διαπεριφερειακή μεταφορά των απορριμμάτων με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης για να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα με τη δημόσια υγεία. Όμως είχαμε ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει για παραπάνω από έξι μήνες. Ούτε η χωρητικότητα του ΧΥΤΑ μας το επιτρέπει και ούτε μπορούμε να επιτρέψουμε να μετατραπεί ο ΧΥΤΑ Φυλής σε εθνικό ΧΥΤΑ που θα δέχεται τα απορρίμματα όλης της χώρας».
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΔΣΝΑ δέχεται κατ’ εφαρμογή της ΚΥΑ που υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, 90 τόνους απορριμμάτων ημερησίως από τους Δήμους Τριπόλεως και Ερμιονίδας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα με τη δημόσια υγεία στις εκεί περιοχές...............
http://www.kalimera-arkadia.gr 
Δηλώσεις έκανε και ο Δήμαρχος Τρίπολης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου